BirkózásEgyéb

A Magyar Birkózó Szövetség regionális fóruma: Közösen a jövőért

Szerda este lezajlott a Magyar Birkózó Szövetség regionális fóruma a Vértes Agorájában. Németh Szilárd, a szövetség elnöke mellett a szövetség két alelnöke Bacsa Péter, Komáromi Tibor és a főtitkár Farkas Tibor is részt vett a rendezvényen. Schmidt Csaba, városunk polgármestere nyitotta meg a fórumot köszöntőjével, melyben kiemelte, hogy a tatabányai birkózok kemény munkája teheti és teszi a birkózást sikersportággá. Kiemelte Takács János szöuli sikereit, mely eredmény mai napig motivációt adhat a jelenkor versenyzőinek. Végül köszönetet mondott a szövetségnek az eddigi és jövőbeli támogatásáért.

Schmidt Csaba köszöntője

Német Szilárd szólalt fel ezek után, aki hangsúlyozta, hogy a fórumok célja a közös kötelékek erősítése, valamint elmondta, hogy Tatabánya az efféle szolidaritás kialakításában az elsők között szerepel. Komoly támogatásban részesül a birkózás városunkban, melyek közül az egyik legjelentősebb a Földi Imre Sportösztöndíj. A díjazottak között volt idén két tatabányai birkózó Balázs Bálint és Marton Márk is, mondta a szövetség elnöke. Kiemelte továbbá a Tatabányát érintő jövőbeli beruházásokat és a multifunkcionális csarnokot is.

Legfontosabb a jövő

A TSC szempontjából a szövetség elnöke elmondta, hogy “Sámuel Botond ügyvezetése alatt pezsgés indult el, méltán került a tíz kiemelt vidéki sportegyesület közé, és érdemelt ki ezzel komoly sporttámogatást.

Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy a támogatásokat és a közös erőforrásokat az utánpótlás segítésére kell fordítani, hogy a sikeres és remek sportolók képződjenek a magyar birkózásban.

Az elnöki beszámolót követően szakmai eszmecserére került sor, ahol a régió szakemberei tehettek fel kérdéseket, és reagálhattak ezekre.

Katona Géza a birkózó szakosztály vezetőedzője komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkezik a sportág területén

A képekért köszönet a A Vértes Agorája-nak.

Főoldal

Forrás: http://avertesagoraja.hu/blog/2019/05/23/magyar-birkozo-szovetseg/nggallery/image/20190522_06?fbclid=IwAR2ZaqZMIq_L2dRWbgCv8BcShHBcZg_UNQYOBCwTyQ76bOcYi2EzozVNNm4/