Sakk

A Tatabányai Sport Klub legújabb szakosztálya: Sakk!

A Tatabányai Sport Klub májusi közgyűlésén egy új sportág befogadásáról határozott, ez pedig a sakk. Az egész TSC család számára örömteli, hogy egy új szakosztállyal egészül ki a majdnem 110 éves sport club.

Szántó Levente a sakk szakosztály vezetője kereste fel Sámuel Boton ügyvezető elnököt az együttműködés keretében, mely 2019 május hónapjában sikeresen megvalósult.

Mit érdemes tudni róluk? Hogyan valósult meg a megállapodás? Szántó Leventét kérdeztem:

“2017-ben egy sakkhelyiség és ifjúsági játékosok nélküli csapat vezetését vettem át, mert nem akartam hogy Tatabánya felnőtt sakkcsapat nélkül maradjon. Ebben az időszakban három volt Vértesi Erőműves csapattársammal próbáltuk egyben tartani a csapatot. Ideiglenesen Tarjánban biztosítottak helyet a megyei, illetve NB 2-s fordulók megrendezésére. Folyamatosan támogatókat illetve állandó tatabányai helyiséget kerestünk a volt csapatvezetővel, Fűrész Józseffel. Ezek után találtunk segítő kezekre a városvezetés részéről, akiken keresztül eljutottunk Sámuel Boton ügyvezető elnök úrhoz és a TSC csapatához. Az új idényben a TSC előzetes engedélyével már TSC Sakkszakosztály néven szerepelt a csapat továbbá állandó sakkhelyiségünk is lett, melyben kiemelkedő segítséget nyújtott nekünk Kugler László a Gyémánt Fürdő ügyvezetője.

Új ifjúsági játékosok toborzásába kezdett a csapat, főleg a Puskin Művelődési Házban működő sakkoktatáson résztvevő gyerekek bevonásával. A 2018-as bajnokságot, így 26 igazolt játékossal és további 9 ifjúsági játékossal kezdtük meg. A megyei első osztályban 1, a megyei másodosztályban 3 és a megyei felsős gyermek csapatbajnokságban 1 csapatot indítottunk, illetve 4 játékosunk az Nb2-ben is szerepelt a pátyi csapat színeiben.

A megye 1-et és megye 2-t a TSC csapata nyerte és a 3-3 legjobb pontszerzőből ötöt a mi csapatunk adott.  A felsős gyermekcsapat (mely 3 alsós és 2 felsős játékosból állt) a szenzációs ezüstérmet szerezte meg abban a bajnokságban ahol sokkal idősebb és tapasztaltabb gyerekek játszanak.

Jelenleg gyermek és felnőtt csapat edzést tartunk a Sport Hotelben minden pénteken fél 5-től késő estig.  Célunk további létszámnövelés mind felnőtt, mind gyerek korosztályban illetve mivel a megye első osztály megnyerésével megszereztük a jogot újra Nb 2-s csapat kívánunk lenni. Emellett a másodosztályú megyei bajnokságban és a felsős illetve alsós gyerek csapatbajnokságban indítunk majd csapatokat a terveink szerint.

Úgy érezzük nagyon jó helyre került a csapat és a sakk népszerűsítésén túl azért dolgozunk, hogy az elkövetkező években hozzájáruljunk a Tatabányai Sport Club sikereihez.”

Sok sikert kívánunk nekik, mindig örömteli új tagokat fogadni a családba!

Hajrá Bányász!