Ökölvívás

A TSC Ökölvívó szakosztályának 2020-as éve – Évértékelő!

A TSC Ökölvívó Szakosztályának 2020. évi évértékelője

A 2020. év első megmérettetése a Tatabányai S.C. ökölvívói számára Kőszegen egy nemzetközi edzőmérkőzés volt. Ahol 4 fő jelent meg a TSC részéről.

2020. februárjában Győrben került megrendezésre az első Fight Night ökölvívó gála amin Oláh Levente, Vörös Dániel és Rigó István vett részt.

A következő verseny 2020.02.21-22 között Kókán a Berki Krisztián Sportcsarnokban került megrendezésre. Összesen 34 versenyző mérlegelt, akik 4 országból érkeztek, Szlovéniából, Horvátországból, Svédországból és természetesen Magyarországról . A rangos versenyen a Tatabányai Sport Clubból Oláh Levente kapott  meghívást az 57 kg-os súlycsoportban. Első nap ellenfele egy horvát sportoló volt, aki ebben a súlycsoportba magasnak számít, továbbá balkezes alapállású. Ezt a mérkőzést  Levente döntő fölénnyel győzte le riválisát. A döntőben a junior EB ezüstérmes kőszegi Búza Rafael várta a szorítóban, ahol szoros mérkőzést követően  a bíró a kőszegi versenyző kezét emelte a magasba. Ezzel az eredménnyel Levente ezüstérmet vehetett át, valamint a  nap mérkőzése különdíját is megkapták.

2020.03.06 és 07.-e között került megrendezésre a Korona kupa Egerben. Ebben az időpontban került volna megrendezésre a Nemzetközi Bornemissza Emlékverseny, de mivel a koronavírus miatt nemzetközi verseny már nem kerülhetett megrendezésre, így országos versenyre módosították a szervezők és ötletesen a Korona kupa nevet kapta a verseny. A Tatabányai S.C. 3 fő versenyzővel jelent meg a versenyen. Oláh Levente, Vörös Déniel és Rigó István. Oláh Levente az első helyen végzett, míg a másik két tatabányai versenyző ezüstéremmel térhetett haza.

Március közepét követően több hónapig nem rendeztek versenyt a Covid miatt, így elmaradt az utánpótlás olimpia és a Nemzetközi Bornemissza Emlékverseny, amin a TSC versenyzői is részt vettek volna. A kényszerű szünetet követően 2020.08.28-29-én Kőszegen szabadtéren rendezték meg a XII. Ostrom kupát. Ezen a versenyen 3 fővel vett részt a TSC ökölvívó szakosztálya. Oláh Levente megnyerte a versenyt és a legharcosabb versenyzőnek járó különdíjat is megkapta. Lakatos László és Vörös Dániel szintén az első helyen végeztek.

2020.10.03-án 8 fő versenyzővel vett részt a TSC a Székesfehérváron megrendezésre került csetepatén.

2020.10.19 és 2020.10.22. között a pandémiás helyzet miatt összevonva rendezték meg a junior korcsoport fiú, lány és az ifjúsági korcsoport fiú, lány versenyzői számára a magyar bajnokságot. Ennek köszönhetően 75 egyesület, 212 fő vett részt a rangos versenyen.  A Tatabányai Sport Club ökölvívó szakosztálya – Rózsa András és Kardos József vezetésével – 5 fő versenyzővel érkezett Debrecenbe az országos bajnokságra. Oláh Levente junior 57 kg-os súlycsoportban a selejtező, az elődöntő és a döntő során is döntő fölénnyel verte ellenfeleit és egy alkalommal sem töltött 3 menetet a ringben. Ezzel Levente bizonyította, hogy Ő a súlycsoport legjobbja, így a díjátadásnál átvette a bajnoknak  járó trófeát. Szél Dominik junior +81 kg-os súlycsoportban a 6. helyen végzett. Páter Alex az ifjúsági korcsoport 56 kg-os súlycsoportjában bronzérmet vehetett át a díjátadásnál. Rigó István ifjúsági 69 kg-os súlycsoportban a 9. helyen végzett.

A felnőtt ökölvívó magyar bajnokságon a TSC színeit 4 fő képviselte volna, de hárman megbetegedtek, így csak egy fővel tudott a csapat részt venni.  Csonka Zsolt 69 kg-os súlycsoportban az ifjúsági magyar bajnok Szikszó-i ellenfelét egyhangú pontozással megverte, de a következő mérkőzésen a sorsolás szeszélyének köszönhetően az előző és az idei év magyar bajnokával – Kozák Lászlóval – került szembe, ahol egy jó mérkőzést vívtak, de a nemzetközileg is eredményes VASAS versenyzője hagyta el győztesen a ringet. Ezzel Zsolt az előkelő 5. helyen végzett.

A novemberre tervezett  serdülő magyar bajnokság a koronavírus erősödése miatt elmaradt, így sajnos a TSC ökölvívói sem tudták megmérettetni magukat.

2020. december elején került megrendezésre Szófiában a junior Európa Bajnokság. Az 57 kg súlycsoportban Oláh Levente képviselte volna hazánk színeit, de a Covid miatt több ország nem utazott el az EB-re, köztük  a magyar válogatott sem. Nézve a mezőnyt a tatabányai versenyzőnek jó esélyei lettek volna, mivel több érmet szerzett versenyzőt már korábban legyőzött más nemzetközi versenyeken.

Rózsa András és Kardos József edzők elégedettek a versenyzőik eredményével, de úgy érzik, ha nincs ez a vírushelyzet több eredmény is születhetett volna.  Bíznak abban, hogy a 2021-es évben kevesebb korlátozás lesz a sportban is a vírus miatt és ezáltal sikeresebb is lehet.

Hajrá Bányász!