Atlétika

Áts Viktória fiatal atlétánk is részese volt az idei Földi Imre Sportösztöndíjnak, így hát őt is megkérdeztem néhány dologról.

– Gratulálunk, hogy ismét elnyerted a Földi Sportösztöndíjat! Nem az első alkalom ez számodra. Mit jelent neked?

-Nagyon sokat jelent, hogy megint megkaptam, mert ez is egy visszajelzés a munkámra és segítséget is nyújt sok szempontból.

-Jó formában vagy, hiszen ismét méltónak bizonyultál a Földi Imre Sportösztöndíjra.

-Az elmúlt év nagyon hullámzó volt. Voltak jobb versenyeim is meg rosszabbak is. Ugye a tavalyi magyar bajnokságon sikerült a jelenlegi egyénimet is ugrani, a 13,14-et amit még 2 versenyem van, hogy megjavítsak és nagyon szeretném is ezt megtenni.

-Hogyan tekintesz vissza az elmúlt 1 esztendőre? Hogyan tudtad állandósítani a magas szintet?

-Igazából a sok edzésnek köszönhető ez az úgymond állandó, de szerintem a sportban nincsen állandó, mert nagyon sok befolyásoló tényező van, de azért mindig próbálom a legjobbat teljesíteni.

-A koronavírus eléggé lecsökkentette a versenyek számát, pláne a külföldi megmérettetésekét. Hogyan készültök az év hátralevő részére?

-Igen a vírus alatt próbáltuk az alternatív megoldásokat keresni az edzésekre, de nagyon jó volt visszatérni a pályára és ott készülni. Még 2 verseny van az évből és azokra gőzerővel készülünk.

-Milyen célokkal vágsz neki 2021-nek? Mit vársz el magadtól?

-Hát ugye a junior világbajnokságot sajnos elhalasztották a jövő évre, ami engem mar nem fog érinteni mert most lesz a korosztályváltásom, de jövőre is lesz világverseny és az a cél. A jövő évi célom mindenképpen az Utánpótlás EB és itthon a magyar bajnokság megnyerése. Ez utóbbi az elsődleges.

-Köszönöm a beszélgetést és gratulálunk még egyszer!

Hajrá Bányász!