Egyéb

Bányásznapi siker!

Bányász nap alkalmából a Bábolnai SE csapatát fogadtuk a Grosics Gyula stadionban. Mezeket sorsoltunk, hiszen a mérkőzés szünetében a bérletet vásárlók közül húztunk ki egy szerencsést, aki egy TSC mezzel lehetett gazdagabb, ám Farkas Viktor által felajánlott mezt pedig tizenegyesrúgó versenyen osztottuk ki. A mérkőzés elején elhangzott a Bányász himnusz, ezzel is tisztelegve a bányászok emlékére, s a végén csak megszületett a bányász győzelem.

Már a mérkőzés elején belekezdtünk, s sorra támadásokat vezettünk. Hamar jutottunk el a vendégek kapujáig, ám azok a helyzetek még kimaradtak. Egészen a 11. percig kellett várni, amikor is egy remek szögletet követően Kovács István emelkedett ki a tömegből és fejelte be első gólunkat, felajánlva azt Német Atesz-nek, s ebből is látszik, hogy a két belső védő milyen igazi barátságot ápol. Ezek után Árvai előtt adódott több helyzet, de mostanában hiányoljuk a remek befejezéseket. A 23. percben azért mégis Árvai remek elfutása kellett a jobb szélen, kicselezve a védőt az alapvonalról szépen visszajátszotta a labdát és Szabó érkezett remekül, s ezzel módosította is az eredményt, kettő nulla. Hamarosan szintén Árvai jobb oldali beadását Gyürki félig ollózva varázsolta a kapu fölé, ám egy fél métert célt tévesztett a lövés. Az első félidő vége felé kiengedtük a játékot egy picit a kezünkből, az eddig szervezetten védekező bábolnai csapat egy kicsit kifelé is meg tudott mozdulni, de védőink rendre jól helyezkedtek, így megakadályozták a támadásokat. Egészen a 38. percig jól is működött, s akkor csináltunk egy szabadrúgást közvetlenül az oldalvonal mellett, a kaputól 30 méter távolságban. Ezt a bábolnai Soha Máté kapuralőtte, s sajnos kapusunk belealudt a lövésbe, mert elindult kifelé, s későn lépve vissza már nem érte el a kapuba tartó lövést, 2-1. Hozzá kell tegyük, szép gól volt. Egészen a félidő végéig kissé megzavarodtunk, már nem szerveztük a játékot annyit.

Szünet után kiérve rendeztük sorainkat, egyre inkább teljesen beszorítottuk a bábolnai csapatot, akik egy-egy támadásvezetéssel próbálkoztak, ám a felező vonal után szinte elhalt a támadásuk. A második félidő 56. percében szinte lemásoltuk a második gólunkat, tükrözve. Egy remek bal oldali elfutást követően, a tizenegyespont felé gurított labdára Kocsis Gergő érkezett remekül, s határozottan a kapuba lőtte a labdát, 3-1.

Támadások sorozata következett részünkről, a 78. percben csereként beállt Kozák Kristóf a bal oldalon elfutott a védője elől, akit az csak hátulról becsúszva, szabálytalanul tudta szerelni a tizenhatoson belül, így tizenegyespontra mutatott a bíró, amelyet Gyürki Gergő értékesített higgadtan, 4-1.

A mérkőzés végéig nagy fölényben játszottunk, de összességében elmondhatjuk, hogy nem érdemtelenül volt e forduló előtt a 3. helyen a Bábolna, jól védekező vendégcsapatot láttunk a pályán, de a győzelem egy picit sem forgott veszélyben.

Jövő héten Vértesszőlősre látogatunk, akik most szintén visszacsúsztak a harmadik helyre!

Forrás: https://www.tsclabdarugas.hu

Hajrá Bányász! Jó szerencsét!