Súlyemelés

Bemutatkoznak tehetséges, ifjú súlyemelőink – Súlyemelés!

A Tatabanyai Sport Club súlyemelő szakosztálya három utánpótlás versenyzőt pályáztat a Földi Imre Sportösztöndíjra. Mindhárom versenyzőnk többszörös korosztályos magyar bajnok. Bódis Lili és Stavarsz Ádám már a felnőttek között is helytállt, ugyanis mindketten érmesek lettek a felnőtt országos bajnokságon. 2020-ban, sajnos a pandémia miatt az összes nemzetközi versenyt törölték. Mindegyik versenyző 5 éve foglalkozik az olimpiai súlyemeléssel.

Mindegyikük más indíttatásból kezdte el a sportot. Bódis Lili az iskolai kiválasztáson ismerkedett meg a súlyemeléssel, Stavarsz Ádám az édesapjával jött le a terembe és rögtön meg is tetszett neki ez a fajta mozgás. Harcsa Johanna Dorka pedig anyukája biztatására fogott bele ebbe a gyönyörű sportba, mely a legeredményesebb olimpiai sportága a Tatabányai Sport Clubnak. Mindhárom versenyzőnk utánpótlás válogatott kerettagok.

Mindannyian kiváló versenyzői adottságokkal rendelkeznek, motiváltak és az eredményességre törekszenek. A jövőben nagy eredmények várhatóak tőlük. Már több mint 5 éve felkészítőjük és mentoruk Pócza Károly vezetőedző.

Sok sikert kívánunk nekik!

Hajrá Bányász!