Egyéb

Beszámoló az új magyar Sportirányításról – Közel 200 sportvezető jelenlétében, a gyönyörű Puskás Arénában mutatkozott be dr. Schmidt Ádám új sportért felelős államtitkár és az új magyar Sportvezetés!

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár megtartotta bemutatkozóját a hazai sportélet prominens személyiségei előtt a Puskás Arénában, ahol ismertette az elkövetkezendő négy év legfontosabb sportfeladatait. Bemutatkozott a frissen felálló menedzsment és dr. Schmidt Ádám vázolta a teljes magyar sportirányítás megújuló szervezetét.

Sámuel Botond a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke hivatalos volt az eseményre és beszámolójában elmondta, hogy államtitkár úr a miniszterelnökkel úrral történt egyeztetése alapján biztosította a magyar sportban tevékenykedő sportolókat, szakembereket, dolgozókat, hogy a sport az elkövetkezendő négy  esztendőben is stratégiai ágazata marad Magyarország Kormányának. A programok maradéktalanul, minden megcsonkítás nélkül folytatódhatnak, melyekben a TSC is gazdagon kiveszi részét.

Egyesületünk továbbra is részesül a TAO forrásokból, a Kiemelt Sportágfejlesztési Koncepcióból és a kiemelt 5 vidéki sportegyesület számára biztosított támogatásból. Sámuel Botond elmondta, hogy óriási megtiszteltetés volt a tájékoztató rendezvényen részt venni, hiszen a magyar sportélet kiemelkedő alakjai, szövetségi vagy klub elnökei, valamint jeles sportvezetői voltak jelen mintegy kétszázan.

Meghívásunk jelzi, hogy a Tatabányai Sport Club továbbra is meghatározó tagja a magyar sportéletnek és továbbra is annak rendkívül szűk elitjébe tartozik. Ügyvezető elnök úr beszámolt arról is, hogy klubunk az újjáalakult Magyar Olimpiai Bizottságba és a Sportegyesületek Országos Szövetségébe is delegálhat tagot, így elnök úr személyében mind a MOB-ban, mind a SOSZ-ban lesz érdekképviselete a TSC-nek. Mindez pedig azt jelenti, hogy a Tatabányai Sport Club tagja (MOB) valamint elnökségi tagja (SOSZ) a két legfontosabb haza sport érdekképviseleti szervezetnek, mely lehetőség hosszútávon biztosíthatja a tatabányai sport töretlen fejlődését.

Sok sikert kívánunk ügyvezető elnök  úr és a frissen felálló új magyar Sportirányítás munkájához!

Hajrá Bányász!

Fotók: https://www.facebook.com/drschmidtadam