Birkózás

Birkózó híreink!

Az ausztriai Technopool Wien csapatának meghívására a Tatabányai Sport Club birkózói egy bécsi versenyen szerepeltek. A 6 tagú különítmény jól odatette magát, hiszen közülük 5-en érmet szereztek közte 2 aranyat Banai Erik és Fekete Benjamin jóvoltából! Edzőként Katona Géza és Turák Pál képviselte magát.

Eredmények :

21 kg 1. Banai Erik

25 kg 3. Banai Zoé

32 kg 2. Fekete Milán

38 kg 1. Fekete Benjamin

54 kg 3. Kolecz Máté

60 kg 4. Madaras Krisztián

Nézzük, hogy milyen tovább megmérettetések várnak birkózóinkra:

A jövő héten kezdődő birkózó kadet Európa bajnokságon, az olaszországi Faenza városában 3 tatabányai birkózó fog szerepelni, akik a tavaszi hazai válogatókon szerezték meg a címeres mezt. Mindhárman megérdemelten jutnak el az EB-re és remélhetőleg a szereplés sem lesz rossz.

A lányok közül első alkalommal EB-n induló Lázár Csenge a 40 kg-ban bizonyíthat, míg a fiúk közül a tavalyi EB. 5. Balázs Bálint akár dobogó esélyes is lehet a 65 kg-os súlycsoportban, míg az EB újonc Deák Zoltán a legnehezebbek között a 110 kg -os súlycsoportban lép szőnyegre!

További komoly nemzetközi eseményen vesz részt a jövő héten egy tatabányai birkózó tehetség. Az elmúlt években indított “Gombat Games” néven úgynevezett iskolásoknak szóló világversenyt szervez a nemzetközi birkózó szövetség aminek lesz tatabányai indulója is!

A Budapesti megmérettetésen Zóni Dániel képviseli a magyar színeket a szabadfogás 38 kg súlycsoportban. Drukkoljunk a tatabányai fiatalnak!

Hajrá Bányász!