Ökölvívás

Deli Gergő EB bronzérmes – Ökölvívás!

2021. augusztusában Bosznia-Hercegovina fővárosában Szarajevóban került megrendezésre a Serdülő Ökölvívó Európa-Bajnokság. A megmérettetésen a 13 és 14 éves korosztály vett részt, ahol is 78 lány és 196 fiú állt a kötelek közé.

A magyar színeket 7 lány és 15 fiú képviselte. Közöttük volt a Tatabányai S.C. versenyzője Deli Gergő is, aki az Utánpótlás Magyar Kupán szerzett első hellyel biztosította helyét  a válogatott keretben. 

Az Európa-bajnokságon a TSC versenyzője a 75 kg-os súlycsoportban a döntőbe jutásért orosz riválisával küzdött meg. Az első menetet Gergő lendületes támadásokkal indította, azonban az orosz versenyző rutinja már az első menetben megmutatkozott, így az orosz a technikás ökölvívásának köszönhetően átvette a vezetést. A TSC ökölvívója a következő 2 menetben is végig kitartóan meg tett mindent a győzelem érdekében, azonban az ellenfél technikai fölénye végig megmaradt. Így a mérkőzés végén a bíró a rutinosabb orosz ellenfél kezét emelte a magasba. Ezzel az orosz versenyző került a döntőbe, ahol is az örmény ellenfelét a 2. menetben feladásra kényszerítette.

Gergő a későbbi Európa bajnoktól kapott ki és a díjátadásánál bronzérmet vehetett át a dobogó 3. fokán.

Edzőik Kardos József és Rózsa András büszkék  versenyzőjük eredményére, hiszen Gergő egy nagy csatában a későbbi Európabajnoktól kapott ki és remélik, hogy még sok hasonló eredménnyel fogja megajándékozni a hazai közönséget.

Gratulálunk!

Hajrá Bányász!