Teke

Egy bajnok tekecsapat története

Mikor az újjáalakult férfi tekecsapat tagjai tavaly májusban felkeresték Sámuel Botond Ügyvezető Elnök Urat, hogy leheljenek új életet a sportba, és a TSC szakosztályaként versenyezhessenek, akkor az NBIII-as szereplés 2-3 éves távlati célnak tűnt.

A 2018-as nyár folyamán létrejött egy 12 fős gárda, amelynek tagjai kivétel nélkül a városi bajnokságban játszanak.

A Győri Területi Bajnokságban a 2018/2019-es bajnoki évben sajnos már csak 9 csapat vett részt, ami viszont mindenképpen megemlítendő, hogy ezen csapatok erőviszonyai igen kiegyenlítetté váltak.

A liga kezdetekor előzetes célként a dobogó elérését céloztuk meg.

Tekecsapatunk ősszel hazai pályán nagyon nagy fölénnyel, kiváló eredményekkel nyerte mind a négy mérkőzését. Kiemelkedő volt ezek közül az Ásványráró elleni mérkőzés, ahol 2764 fával új pályacsúcsot értek el versenyzőink. Idegenben sajnos a négyből csak 2 mérkőzést nyertek, és a nyitó fordulóban csak 14 fával kaptak ki az egyik fő vetélytárs Károlyháza otthonában, a 4:4-es döntetlen is mindössze 1 fán múlott.

Az őszi szezonban szerzett 12 ponttal csapatunk a 3. helyen zárt a verseny első szakaszában. Reménykedve várhattuk a tavaszi folytatást, mivel az előbb említett Károlyháza és a másik nagy rivális Bősárkány is csak 1 ponttal szerzett többet férfi tekéseinknél.

A tavaszi idényben ugyancsak 12 pontot gyűjtött a TSC. Egy hazai és egy idegenbeli vereség mellett 6 győzelmet arattak. Az egyetlen hibapont talán annyi volt, hogy az alapcélként megjelölt hazai veretlenséget az utolsó előtti hazai mérkőzésen elvesztették, így nehezebbé vált a bajnokság végső szakasza. Pechünkre az idegenbeli kudarc úgy jött össze, hogy a Kunsziget élete eredményét épp ellenünk érte el. Se előtte, se azóta nem sikerült megközelíteniük a TSC ellen elért eredményüket.

A sors viszont az utolsó 3. fordulóban visszaadta, amit előtte elvett. Remek játékkal győztek a fiúk Ásványrárón, ahol korábban soha nem sikerült a TSC-nek. A valódi fegyvertény pedig az volt, hogy az utolsó előtti fordulóban az akkori listavezető Bősárkány otthonában arattak fiaink nagyon sima győzelmet egységes játékkal. A mérkőzést bajnoki döntőnek is tekinthettük tulajdonképpen. A tét a csapatot feldobta, a hazaiakat pedig megbénította, pedig győzelmükkel a bajnoki címet ünnepelhették volna. Ezzel az általunk sem várt, egyébként könnyed sikerrel kiérdemelte a TSC férfi tekecsapata az elismerést. Az utolsó fordulóban már “csak” annyi feladat volt, hogy nyerni kellett a jó erőkből álló Gyóró ellen. Szerencsére a korábbi, hazai vereséget eredményező gyenge játéknak nyoma sem volt, és sikerült itthon tartani a nagyon fontos 2 bajnoki pontot.

Az összesen megszerzett 24 pont elegendőnek bizonyult az első hely, így a bajnoki cím megszerzéséhez. A mezőny nagyon kiegyenlített volt, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2. 23, a 3. helyezett csapat pedig 22 pontot szerzett.

Tihanyi Péter, a csapat „mindenese” számára külön öröm, hogy a bajnokság során a TSC mind a 12 játékosa lehetőséget kapott. Elmondása szerint igazi csapatként tudták végigcsinálni ezt az évet. Bár hátráltatták a csapatot sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, szerencsére minden alkalommal ki tudtak állni teljes létszámban.

Bíztató, hogy a csapat többsége együtt marad a következő szezonra is. Folyamatosan keresik a kieső emberek pótlását, illetve amennyiben csapatunk elindul a megérdemelt az NBII-es osztályban, akkor az ott szükségessé válik egy ifi csapat indítása is.

Végül a csapatunk tagjai: Dobi János, Hájas Attila, Kámán Tibor, Kelemen Mihály, Kirschner Zoltán, Mohácsi Mátyás, Siebel Péter, Szalai Zsolt, Szluka Róbert, Valusek Balázs, Varga Dénes, Tihanyi Péter

Fontos megemlíteni, hogy nagyon nagy segítséget biztosított a hazai mérkőzések lebonyolítása során Mészáros Melinda és Szabó József. Kiemelt szerepe volt ebben a sikerben még Ormos Marianna-nak és az egész TSC családnak!

Büszkék vagyunk Rátok fiúk! Hajrá Bányász!