AtlétikaBirkózásEgyéb

Földi Ösztöndíjasokkal beszélgettem.

Néhány héttel ezelőtt, gyönyörű ünnepségen jártam, ahol Schmidt Csaba polgármester úr átadta az arra jogosultaknak a Földi Ösztöndíjakat. Mindösszesen 5 sportoló részesülhetett ebben a kitüntetésben, ezek közül három a TSC színeit képviseli. Lehetőségem nyílt az elmúlt hetekben arra, hogy három kiváló tehetséggel beszélgessek, és 7 rövid kérdés formájában faggathassam őket az ösztöndíjról, szabadidőről, múltról és jövőről. Az alábbi kérdéseket tettem fel nekik egyformán.

  1. Melyek azok az eredmények, amelyekre a legbüszkébb vagy sportolói karriered során?
  2. Milyen jövőbeli terveid vannak a sportágadban? Mi lenne a legnagyobb álmod?
  3. A Földi Ösztöndíj elnyerése milyen lehetőségeket nyitott meg számodra? Mire szeretnéd fordítani a támogatást?
  4. Hány edzésed van egy héten? Melyik a következő jelentős verseny, amire készülsz?
  5. Mit tanulsz? Mi szeretnél lenni?
  6. Mi a kedvenc időtöltésed? Hobbid?
  7. Mit tanácsolnál azoknak, akik most kezdik el a sportot, mint fiatal a fiatalnak? Mit kell ahhoz tenni, hogy részese lehess ennek a támogatásnak?

Marton Márk

1: 2x magyar válogatottság és magyar bajnokság 1. helyezett, eb 7. vb 9.

2: Állandó válogatottság és több világversenyre kijutás és érmet is szerezni ott azokon

3: Olyan lehetőséget biztosít, amivel magamnak fizethetek bármit, nem kell anyagilag édesanyámtól függni és neki is tudok ezzel segíteni, több sportfelszerelést tudok venni

4: Heti 10 edzésem van és az eb-re készülök!

5: Jelenleg érettségizem és edzőnek tanulok!

6: Szeretek a barátokkal lenni és szórakozni, ha pedig egyedül vagyok otthon, akkor szeretek a videójátékaimmal játszani

7: Azt javaslom, hogy fektessen be minél több erőt és időt, legyen elég küzdeni akarása, legyen türelme, mert a jó dolgok előbb vagy utóbb a kemény munka gyümölcseként eljönnek! Nagyon sokat kell azért a sportért tenni, amit szeretsz. Azért, hogy idáig eljuss, ki kell tartani, és persze a legjobbak között kell lenni!

 

Balázs Bálint

1: A 2018-as kadet EB-en elért 5. helyezésemre és a szinten 2018-as serdülő EB 7. helyezésemre. Meg a tavalyi kadet magyarbajnoki címemre, ahol a döntőben egy kadet Eb 3. helyezettet vertem meg.

2: A közeljövőben szeretnek az idei kadet EB-n érmet szerezni és a VB-n pontszerző helyen végezni. A legnagyobb álmom az, hogy olimpiai bajnok legyek.

3: Jobb minőségű sportfelszereléseket és ruhákat tudok venni. Több edzőtáborba és versenyre tudok eljutni. Az otthoni konditerem fejlesztésre is tudom hasznosítani. A szüleim válláról nagy terhet tudok le venni, mivel a idősebb fiútestvéreim egyetemisták, és az sok pénzt igényel.

4: Egy heten 3 edzésem van Tatabányán és 1 Budapesten. Emellett reggelente lejárok futni és itthon van egy kezdetleges konditermünk, ahol szoktam edzeni. Egy hónap múlva lesz a Kadet EB jelenleg arra edzem.

5: Gimnáziumba járok, a matek és az infó érdekel legfőképp. Gazdasági irányban szeretnek majd továbbtanulni.

6: Szeretek a barátaimmal lenni, eljárni szórakozni és a barátnőmmel lenni. Otthon sorozatokat szoktam nézni és FIFA-val játszani.

7: Azt a sportot csinálja, amelyiket szereti és örömmel jár el edzésekre. Kitartó, szorgalmas és türelmes legyen akkor is, ha nem mindig van eredménye. Országos vagy nemzetközi eredményeket kell elérni és akkor a jövő évben megnyerheted.

 

Áts Viktória

1: Az ifi olimpiai és ifi eb 7. helyezésemre, valamint a felnőtt országos bajnokságon való 3. helyezésemre.

2: Szeretnek minél több világversenyre kijutni a korosztályomban, majd a felnőtt mezőnyben is. Legnagyobb álmom az egy olimpiai részvétel lenne és ott egy jó helyezést elérni.

3: Először is nagyon nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam ezt a díjat. Igazából edzőtáborokra és felszerelésekre szeretnem fordítani, már ez önmagában hatalmas lehetőség.

4: Általában 5-6 edzésem van egy heten és a következő ilyen jelentősebb verseny az júliusban a junior Európa bajnokság lesz.

5: Gyógytornász szeretnek lenni, jelenleg gimnáziumban tanulok.

6: Nagyon szeretek olvasni, zenét hallgatni, de legjobban a barátimmal és a családommal szeretek időt tölteni. Szeretek elmenni valahova velük. Igen, ez a kedvencem.

7: Azt tanácsolnám nekik, hogy soha ne adjak fel, mert a munkának mindig meg lesz a maga gyümölcse, és ne keseredjenek el, ha valami nem sikerül úgy, ahogy szeretnék. Akkor se keseredjenek el, felejtsék a kudarcot, mert a hibákból lehet tanulni. Legyenek szorgalmasak és kitartók és el fogják érni a céljaikat.

Köszönöm nekik a válaszokat, és rendkívül büszkék vagyunk rájuk. Meggyőződésem, hogy bár még nagyon fiatalok, rengeteget tanulhatunk tőlük céltudatosságról, kitartásról és a sport szeretetéről.

 

Hajrá Bányász!