Atlétika

Fölényes TSC-győzelmek a mezei futó liga harmadik fordulójában, Mayer Zsombor és Árvai Róbert is fölényesen győzött, Szabó Beni ezüstérmes lett – Atlétika!

A szombathelyi Csónakázó tó környékén rendezték a mezei magyar futó liga soron következő, harmadik fordulóját, amelyen Reichnach Ferenc tanítványai ismét fantasztikusan szerepeltek. A szinte egyeduralkodó tatabányai fiúk két arany- és egy ezüstérmert szereztek. Pedig az időjárás jócskán megnehezítette a terepviszonyokat. Az esőzések miatt rendkívül változatos, dombokkal tarkított, esőtől áztatott mély talajú mezei terep várta a hétvégén a futókat, akik között a TSC Geotech atlétái kiemelkedően teljesítettek.

Az U16 korosztályban induló Mayer Zsombor magabiztos rajt-cél győzelmet aratott 4000 méteren. „Zsombor az egész mezőnyt 16 másodperccel utasította maga mögé. Ez számára egy közel 100 méter előnyű győzelmet hozott” – értékelt Reichnach Ferenc, aki kiemelte: ezen a távon Beke Dávid egy nagyon remek 5. hellyel gyarapította liga pontjainak számát, míg a fiatal Mayer Botond a 20-ik helyen csapott célba.

AZ U18 korosztályban, 5000 méteren Árvai Robi és Szabó Benjamin a rajtot követően élre álltak, váltott vezetéssel diktáltak nagyon erős tempót a riválisoknak. Az utolsó 1000 méterre fordulva a mezőnyt már leszakították a fiaink, így tatabányai háziverseny lett az aranyért folyó csata. Ezt most a pillanatnyilag jobb állapotban lévő Robi húzta be, Beni kis betegségből felépülve rendkívül elégedetten vette át az ezüstérmet.

„Árvai Robiról mindenképpen meg kell említeni, hogy az előző év liga versenyeinek egyik favoritja volt. Tavaszi betegsége után igen mély gödörből állt fel, s aratott remek győzelmet” – mondta el Reichnach Ferenc edző, akinek a versenyzőkkel együtt gratulálunk a kiemelkedő teljesítményhez.

Hajrá, Bányász!