Atlétika

Gengeliczky Lászlóra emlkézeünk!

Bizonyára már többen értesültünk róla, hogy elhunyt városunk legendás fafaragója, korábbi élsportolója, Gengeliczky László, 76 évesen ment el közölünk. Rá emlékezünk.

A napokban sok helyen olvashattuk a gyászhíreket “Gengi”-ről, mely jól mutatta mennyire fontos tagja is volt ő a mi nagy közösségünknek. Ma is közöttünk van csodálatos fából készült műremekei miatt, azonban nem mehetünk el amellett sem, hogy rendkívül sikeres sportoló is volt, a bányász club büszke tagja. 18 éves korábban került a Sport Clubhoz.

Érettségiző évében már magyar csúcsot ért el diszkoszvetésben és még a hetvenes éveiben is versenyzett a seniorok között több sikert elérve. A senior versenyek rendszeres résztvevője volt, ahol a TSC senior szakosztályának meghatározó személyisége is volt egyben. Az atlétikai szakosztály évzáró ünnepségein rendre meglepte az ünneplő sportolókat verseivel vagy egy-egy idézettel, melyet mindig jó szívvel adott elő a fiataloknak. 

Magyar bajnokságon remekelt, később ingadozó vérnyomása miatt fejezte be pályafutását (legalábbis egy ideig). Színész, sportoló, fafaragó, népművelő. Mindig is örömmel gondolunk Gengire, és szívünkben örökké élni fog.

Hajrá Bányász!