Női kézilabda

Hajszálnyira a sikertől – Tatabányai SC – BVSC Zugló 30-32 (14-14) – Női kézilabda!

A klasszikus négypontos meccs. Így jellemezhettük női kézilabdázóink idei utolsó mérkőzését, amelyen a három pont fórral előttünk álló BVSC volt az ellenfél. Gyurkovics István csapata ennek megfelelően fegyelmezetten, jól játszott, habár a héten megsérült Szabó Patrícia hiányával nehezen birkózott meg a Bányász.

A védekezésünk sokszor akadozott, a támadások végén pedig a szokásoknak megfelelően Póczos Karina, illetve Nagy Zsuzsanna és Pulik Dorottya szerezte a gólokat. Volt, hogy 3-4 gól előnye is volt csapatunknak, ám a szünetre döntetlenre jöttek fel a “vasutasok”. A szünet után megint sikerült vezetni csapatunknak, de a kihagyott helyzetek és a vendégek pontos lövései megfordították a helyzetet. A 2-3 gólos előnyt a végén egalizálták a fővárosiak, akik az utolsó percekben a vezetést is átvették. A legutolsó pillanatokban az egyenlítésért hajtottunk, de a helyzet kimaradt, az ellentámadás pedig újabb gólt hozott.“Mai ellenfelünk fizikálisan erősebb volt, ezért sok hétméterest tudtak kiharcolni, míg mi sokszor csak villanásokra voltunk képesek. Nagyon sajnálom ezt a mai meccset, mert ez bőven nyerhető lett volna. Ha nem sérül meg a héten Szabó Patrícia, másként is alakulhatott volna, de erre nem lehet hivatkozni. Nagyon kellett volna legalább az egy pont, de ezen már kár bánkódni. Sokan azt mondták, hogy a BVSC ellen nem lesz esélyünk, pedig volt. Remélem, tavasszal visszajön az a két meccs, amit nagyon sajnálok, hogy elment. Ez a mai az egyik, ez tényleg csak egy hajszálon múlott” – értékelt Gyurkovics István.

A meccs végén a törzsszurkolók átadták Mikulás napi ajándékaikat a lányoknak, akik megköszönték az egész éves szurkolást.

Hajrá, Bányász!