Atlétika

HANGULATOS GYALOGLÓVERSENY KISS ANTAL EMLÉKÉRE! BAGDÁNY TOMASZ EGYÉNI REKORDDAL NYERTE A FÉRFI 10 KILOMÉTERES VERSENYT!

A megszokott környezetben, az Erőmű lakótelepen rendeztük meg ma délelőtt a MASZ gyaloglóversenyét olimpiai ezüstérmesünk, a tavaly elhunyt Kiss Antal emlékére.

Az eseményen jelen volt a békéscsabai atlétákat edző Urbanik Sándor, aki megemlítette: sok szép emlék köti Tatabányához, és Kiss Antalhoz, akivel két olimpiára (Szöul, 1988. és Barcelona, 1992) jutott ki a Tatabányai Bányász színeiben. További két olimpián (Atlanta, 1996 és Sydney 2000) már ‘csabai versenyzőként vett részt. 2004-ben és 2008-ban szintén olimpikon lehetett a TSC színeiben Füsti Edina, ugyancsak Kiss Antal tanítványa.

A mai Kiss Antal emlékversenyen részt vevők kvalifikációs pontokat gyűjthettek a jövő évi, Budapesten rendezendő atlétikai világbajnokságra. Így tehetett Bagdány Tomasz, a TSC Geotech atlétája, aki egyéni csúccsal nyerte meg a férfiak 10 kilométeres gyaloglását.

Büszke is lehetett az eredményre a sportoló és edzője, Farkas Zoltán, aki örömmel közölte: Tomasz keményen dolgozik a céljaiért. Ennek is jele, hogy ezen a tíz kilométeren egyéni legjobbját érte el a 27 éves versenyző.

“Természetesen vannak céljaim, hiszen jó formában vagyok, és erősnek érzem magam ahhoz, hogy kivívjam a részvételi jogot a 2023-as budapesti világbajnokságra” – mondta el Tomasz, aki rengeteg időt és energiát fordít arra, hogy valóban ott lehessen a vb 35 kilométeres gyaloglóversenyének mezőnyében.

Sok sikert és kitartó munkát kívánunk neki!

Hajrá, Bányász!