• Tatabányai Sport Club
  • Tatabányai Sport Club
  • Tatabányai Sport Club
  • Tatabányai Sport Club
Honlap Szakosztályi hírek
Szakosztályi hírek
2014. évi kadet világbajnokság PDF Nyomtat Email
2014 augusztus 01. (péntek) 19:35

Snina (Szlovákia) 2014. 07. 15.-20.

A világ legjobb kadet korú birkózói a  szomszédos Szlovákiában versengtek a korosztály világbajnokságán.
A Tatabányai Sport Club két ifjú tehetsége Réczi Bianka és Árvai Márk versengett eredetileg a címeres mezért.
RÉCZI Bianka már a májusi  E.B.-n az  induló  magyar csapat tagja volt, és az első mérkőzésén a szünetben 4 :  2-re vezetett a későbbi Európa bajnok azeri ellenfele ellen, de a szünet után egy akciót követően súlyosan megsérült  és azóta  már térd keresztszalag szakadással  megoperálta Dr. Molnár Szabolcs korábbi birkózó , aki jelenleg a magyar válogatott orvosa. Így ezek után sajnos Bianka világbajnoki szereplése meghiúsult és ezúton is kívánunk neki eredményes felépülést. 

Bővebben...
 
Jó TSC - eredmények a súlyemelő ORV-ről PDF Nyomtat Email
2014 július 24. (csütörtök) 11:57

A TSC súlyemelői remek eredményeket értek el a közelmúltban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén.
Szakosztályunktól 5 versenyző került a válogatott keretbe, fiúk: Mohos Róbert 62kgt,Fekete Ádám 69 kg,
Lányok: Barna Zsófia 53kg, Irmai Vivien 69kg, Pákozdi Éva +69kg.Versenyzőink jó egyéni teljesítményekkel járultak hozzá a magyar ,női és férficsapat sikereihez.

Bővebben...
 
NEMKEZTKÖZI TORNÁN SZEREPELT SIKERREL A TSC-DÓZSA KÉZILABDA CSAPATA PDF Nyomtat Email
2014 július 11. (péntek) 09:22

Nagyszabású nemzetközi kézilabda tornán vett részt a Tatabányai Sport Club közvetlen utánpótlását biztosító Dózsa György Általános Iskola serdülő leány csapata.
A szlovéniai IZOLA városát és a környező településeket július első napjaiban a kézilabdázók uralták, egy-egy helyszínen reggeltől-estig tartottak a selejtező majd a helyosztó mérkőzések, esetenként a déli napsütésben szabadtéren is voltak meccsek.
A 22. alkalommal megrendezett EUROFEST nemzetközi kézilabda tornán az idei évben 167 csapat nevezését fogadták a rendezők, melynek köszönhetően több mint kétezer fiatal kézilabdázott egy héten át.

Bővebben...
 
A Papp László Boxakadémián edzőtáboroztak a TSC ökölvívói PDF Nyomtat Email
2014 július 08. (kedd) 12:52

A 2014. év első félév zárásaként a Tatabánya SC ökölvívói Hajdúszoboszlón edzőtáborozáson vettek részt a Papp László Boxakadémia vendégeként. A táborozás költségeit a VITECOM-IFIBOX Alapítvány támogatta. Jó lehetőség volt a sportbaráti kapcsolatok építésére, valamint a versenyzők nagyon jó körülmények között edzhettek és keleti régió versenyzőinek edzés feltételeit is megismerhették.  Rózsa András vezényletével a szakmai munka mellet lehetőség volt a hely adottságait is kihasználni, strandolásra, sétákra és a környező települések nevezetességének megismerésére is.

Bővebben...
 
Refik Memisevic Emlékverseny PDF Nyomtat Email
2014 június 30. (hétfő) 15:39

Nemzetközi kadet kötöttfogású verseny

Szerbia-Szabadka, 2014. 06. 21.
A 2014 évi kadet világbajnokság előtti utolsó nemzetközi felkészülési versenye zajlott a szerbiai Szabadka városában, ahol a tatabányai birkózó ÁRVAI Márk ismét a magyar válogatott tagjaként képviselte a TSC színeit.
Az egyre jobb formába kerülő Márk itt is kellemes meglepetésre súlycsoportja elitjében végzett és újra csak svéd ellenfele tudta megverni őt az elődöntőben egy nagyon szoros meccsen  - ezúttal 4:3 volt az E.B. 3. javára,-  de a mérkőzésen volt olyan szituáció, ami megfordíthatta volna az eredményt, ami remélhetőleg a elkövetkezendőkben meg is fog történni.

Bővebben...
 
Meghívásos verseny PDF Nyomtat Email
2014 június 30. (hétfő) 15:38

Dunaújváros - 2014. 06 .07.
14 egyesület több mint 100 versenyzője lépett szőnyegre Dunaújvárosban, ahol képviseltették magukat a TSC birkózók is.
Örömteli volt, hogy a tatabányai fiatalok mellett a szárligeti és a dadi csoportból is többen szőnyegre léptek. A szereplés kiváló volt hisz 6 győztest is köszönhettünk Tolnai Rebeka, Ipó Jázmin, Zóni Dániel, Kolecz Máté és Tebele Marcell személyében valamint a veterán korosztályban Turák Pál végzett az élen , de a többiek sem vallottak szégyent.  A csapatversenyben is a kiváló 2. helyezést sikerült megszerezni !
Zóni Dániel kapta a legjobb vendég versenyzőnek járó külön díjat!

Eredmények:

Bővebben...
 
Nemzetközi kadet kötöttfogású verseny PDF Nyomtat Email
2014 június 30. (hétfő) 15:37

Zágráb - 2014. 06. 06.
A magyar kötöttfogású kadet válogatott a horvátországi Zágrábban vett részt egy nemzetközi versenyen. Az utazó csapat tagja volt a Tatabányai Sport Club birkózója Árvai Márk is. Eredetileg hazai riválisával, a kaposvári Kajtán Olivérrel indultak volna a megmérettetésen, de Kajtán nem tudta hozni a súlyát és feljebb versenyzett. Márk megragadta az alkalmat és két szép győzelem után az idei kadet E. B. svéd bronzérmesével vívta a döntőt és mindössze 3:2 arányú vereséget szenvedett és így a dobogó2. helyén végzett jó teljesítményt nyújtva.
Eredmény:
58 kg Árvai Márk II. hely
Edző : Katona Géza
A versenyen a magyarok nyerték csapatversenyt

 
Junior-U-23 országos bajnokság PDF Nyomtat Email
2014 június 30. (hétfő) 09:30

Debrecen, 2014. június 28-29.


Debrecenben került megrendezésre a junior és utánpótlás korosztály egyéni bajnoksága.
Ez a verseny ezüstös hétvégének is nevezhető, mert a TSC-Geotech Atlétikai szakosztály versenyzői három ezüstéremmel térhettek haza.
Az éremkollekciót 1 bronzérem is gyarapította és számos döntős helyezéssel is büszkélkedhetnek a tatabányai atléták.
A legeredményesebb szereplést természetesen Gerencsér Ádámtól vártuk, aki az előző év junior korcsoportból kinőve átlépett az utánpótlás korosztályba.
Ádám egy picit peches versenyzéssel ellenfelének utolsó ugrásával szorult a második helyre, míg magasugrásban az idősebb és egyben esélyesnek számító
Bakosi Péter mögött a második helyen végzett.

Bővebben...
 
Ifjúsági Országos Bajnokság PDF Nyomtat Email
2014 június 24. (kedd) 16:59

2014. június 21-22., Zalaegerszeg

Az ifjúsági korosztály egyéni országos bajnokságát hagyományosan évek óta Zalaegerszeg városa rendezi. Ezen a megmérettetésen a TSC-Geotech atlétái évek óta kimagasló eredményeket értek el, melyeket ebben az évben is teljesíteni tudtak.
A sportolók 3 aranyérmet, 2 bronzérmet és 5 döntős helyezést szereztek.
Az eredményeket természetesen a korosztályos válogatottaktól várták a szakvezetők, név szerint Burger Donát, Schmölcz Márk Xavér, Luterán Petra és Szántó Bence személyében.
Színvonalas versenyek után Burger Donát kicsit magára maradva magabiztosan szerzett bajnoki címet, és ugyanezt mondhatja el magáról Luterán Petra is, aki az utolsó három magasságon már csak egyedül versenyzett és próbált meg ismételten egyéni csúccsal bajnoki címet szerezni.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1 / 16 oldal