• Tatabányai Sport Club
  • Tatabányai Sport Club
  • Tatabányai Sport Club
  • Tatabányai Sport Club
Honlap Szakosztályi hírek
Szakosztályi hírek
Junior kötöttfogású válogató PDF Nyomtat Email
2015 március 02. (hétfő) 16:06

Kaposvár - 2015. 03. 01.

Hagyományosan Kaposváron rendezték a junior kötöttfogású birkózók számára az év első válogató versenyét, amelynek a tétje nem volt kisebb, mint a junior európa-bajnokságon való indulási jogának kivívása. Ezen a versenyen is a cseh válogatott, a szlovák válogatott és ukrán klubcsapatok birkózóival színvonalas mezőny jött össze.
A Tatabányai Sport Club Birkózó szakosztályának reménysége Árvai Márk számára így a tét rendkívül fontos volt. Első két mérkőzését cseh ellenfeleket győzött le, míg a döntőbe jutásért orosházi riválisával kellett megküzdenie.

Bővebben...
 
Meghívásos verseny PDF Nyomtat Email
2015 március 02. (hétfő) 16:04

2015. 02. 28 – Naszvad

A szlovákiai Naszvad csapatával nagyon jó kapcsolatot ápol a Tatabányai Sport Club Birkózó szakosztálya és kaptunk tőlük egy meghívást egy nemzetközi gyermek, diák, serdülő és junior versenyre.
A moldáv, cseh, szlovák, horvát, lengyel, ukrán, román és magyar szakosztályok méretették meg magukat ezen az eseményen és kiváló tatabányai szereplésnek lehettünk tanúi.
Gyermek korcsoportban Zóni Dániel, Kolecz Máté nagyszerű birkózással minden ellenfelét legyőzve állhatott a dobogó legmagasabb fokára, míg Balázs Bálint a döntőben nagy küzdelemmel vereséget szenvedve második, Tebele Marcell viszont kellemes meglepetésre harmadik lett a diák korosztályban.

Bővebben...
 
Felnőtt szabadfogású és Női válogató verseny PDF Nyomtat Email
2015 március 02. (hétfő) 16:02

Kecskemét - 2015 .02. 28.

Felnőtt szabadfogású versenyt rendezett mind női, mind férfi vonatkozásban a Kecskeméti TE. birkózó szakosztálya. A verseny színvonalát finn, szlovák, német, lengyel versenyzők is emelték a magyar élvonal mellett.
Mivel Tatabányán inkább a kötöttfogású szakágat műveljük, így a férfiak között egy indulónk volt, a tavalyi magyar bajnokság harmadik helyezettje Üveges Csaba révén.
Csaba remekül hozta az elvárásokat, hisz mindössze a magyar válogatott Molnár Józseftől kapott ki és a visszamérkőzésen minden mérkőzését megnyerve végül is bronzérmes lett.
A felnőtt nők mezőnyében három elsőéves junior korú hölgyversenyzőnk indult, akiknek természetesen a tapasztalat és a rutinszerzés volt a lényeges. 48 kg-ban Réczi Bianka első mérkőzésén német ellenfelét legyőzve jutott tovább és a döntőbejutásért sajnálatos és fájó módon vereséget szenvedett a püspökladányi Papp Melániától, akivel nagy harcban áll a junior válogatott mez kivívásáért.

Bővebben...
 
Serdülő kötöttfogású rangsorverseny PDF Nyomtat Email
2015 március 02. (hétfő) 16:02

Cegléd - 2015.02.22.

A serdülő korosztály magyar bajnokságra bejutó első rangsor-versenyét a ceglédi sportcsarnokban rendezték. Nagyon-nagy létszámú mezőnyök gyűltek össze, hisz ukránok, csehek, szlovákok, szerbek, horvátok legjobbjai is ott voltak az összecsapásoknál.
Néhány tatabányai versenyző sérülés illetve betegség miatt hiányzott, de így is több győzelmekkel hárman az első hat közé kerültek. Különösen dícséretes volt Gyürky Tibor szereplése és a nagy létszámú mezőnyben megszerzett bronzérme és a +100 kg-ban két tatabányai fiú Ferge Bálint és Bodnár Patrik szintén a hat közé verekedte magát.

Bővebben...
 
U23 szabadfogású OB és Kadet válogató PDF Nyomtat Email
2015 március 02. (hétfő) 16:00

Szigetszentmiklós - 2015. 02. 15.

Az impozáns szigetszentmiklósi sportcsarnokban rendezték meg az U-23 szabadfogásúak országos bajnokságát, amely egyben kvalifikáció is volt a március végén megrendezésre kerülő lengyelországi európa-bajnokságra.
Ugyancsak ezen a helyszínen került sor a kadett korosztály első válogató versenyére, amely szintén a későbbi válogatottság sorsát hivatott eldönteni.
Az U-23 korosztályban a 70 kg-os súlycsoportban Kósa Dániel a pontot érő 5.helyen végzett, míg a kadettok között Járinka Dániel az 50 kg-ban szintén ötödik lett.

Eredmények:
U23
70 kg Kósa Dániel V. hely
Kadet
50 kg Járinka Dániel V. hely
Edző: Katona Géza és Turák Pál

 
Észak-nyugat magyarországi kötöttfogású területi bajnokság PDF Nyomtat Email
2015 március 02. (hétfő) 15:59

Tatabánya - 2015. 02. 14.

Észak-Nyugat terület bajnokságának színhelye a tatabányai Bárdos László Gimnázium volt. A rendező-házigazda Tatabányai Sport Club jó körülményeket biztosított a verseny lebonyolítására és a helyi birkózók mellett a TAC fiataljai is jól szerepeltek és több dobogós helyezéssel zárták a viadalt.
Eredmények:

Bővebben...
 
U23 kötöttfogású OB PDF Nyomtat Email
2015 március 02. (hétfő) 15:56

Mogyoród - 2015. 01. 31.
2015 év első országos bajnoksága zajlott az U-23 korosztály számára Mogyoródon.
A szokatlanul korai időpont magyarázata az volt, hogy a márciusban először megrendezésre kerülő U-23 E.B.-re kijelöljék az induló csapatot.
A Tatabányai Sport Club 2 fővel képviseltette magát.

Bővebben...
 
Szárliget Kupa - Gyermek Gála PDF Nyomtat Email
2015 március 02. (hétfő) 15:55

Szárliget - 2015. 01. 17.
Történelmi pillanatnak lehettünk tanúi, ugyanis  először került megrendezésre a Szárliget Kupa, ahol 6 csapat összesen 64 versenyzője mérhette össze erejét.
Kiváló hírverése volt a birkózásnak ez az esemény, ahol fölényes hazai sikereknek tapsolhatott a nagy számú nézőközönség.
EREDMÉNYEK:

Bővebben...
 
Érd Centrum Kupa - Meghívásos nemzetközi verseny PDF Nyomtat Email
2015 március 02. (hétfő) 15:54

2015. 01. 11. – Érd
Közel 300 birkózó jelent meg az Érdi Spartacus évadnyitó versenyén.
A hazai egyesületek mellett szerb, szlovák és cseh birkózók is erősítették a mezőnyt.
A tatabányai fiatalok három aranyéremmel Balázs Bálint, Deák Zoltán és Gyürky Tiber révén és más számos dobogós helyezéssel sikerrel zárták ezt a versenyt
Eredmények:

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1 / 19 oldal