• Tatabányai Sport Club
  • Tatabányai Sport Club
  • Tatabányai Sport Club
  • Tatabányai Sport Club
Honlap Szakosztályi hírek
Szakosztályi hírek
III. Richter Tibor Ökölvívó Emlékverseny Tatabányán PDF Nyomtat Email
2015 március 26. (csütörtök) 21:25

2015. március 21-én immár 3. alkalommal került megrendezésre a Richter Tibor Emlékverseny. A névadó a TSC ökölvívó szakosztályának korábbi versenyzője, aki később vezetője majd halálának napjáig edzője és segítője volt a sport klubnak. Azonban Ricsi nemcsak a későbbi ökölvívó nemzedék nevelésével foglalkozott, hanem  kezdetben amatőr, majd később profi bíróként is szerepelt a kötelek között.

 

Bővebben...
 
Éremeső Szombathelyről PDF Nyomtat Email
2015 március 26. (csütörtök) 21:23A TSC súlyemelői remek eredményeket értek el a SAVÁRIA KUPA - IV.TÓTH GÉZA emlékversenyen,2015.03.21-én.
A kilencfős versenyzői gárda 4 arany és 5 ezüst éremmel tért haza .
Ez  a verseny volt az első kiemelt verseny az évben ,így népes mezőnyök jöttek össze a különböző súlycsoportokban  és korosztályokban.
Maratoni hosszúságúra nyúlt így a versenynap.

 

Bővebben...
 
NŐI-KÉZILABDA PDF Nyomtat Email
2015 március 20. (péntek) 10:14

A közelmúltban rendezték a leány kézilabda diákolimpia megyei döntő versenyeit. A Tatabányai Sport Club Női-kézilabda szakosztályának közvetlen utánpótlását biztosító Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola csapatai két korcsoportban is megnyerték a megyei döntőt. Gyurkovics István tanítványai az országos döntőbe jutottak a IV. és III. korcsoportban egyaránt.

IV. korcsoport Kézilabda diákolimpia megyei döntő (U14 korosztály)
I. hely – Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola - Tatabánya

Bővebben...
 
Gyalogló Európa Kupa PDF Nyomtat Email
2015 március 16. (hétfő) 18:54

Lugano (Svájc), 2015. március 15.

A TSC-Geotech Atlétikai szakosztályát a két ifjú tehetség (a juniorkorú Bagdány Tomasz és a serdülő Sárossi Bálint) képviselte  a világ talán leghíresebb nemzetközi gyalogló viadalán.
Bagdány Tomasz részéről nem volt kisebb a tét, mint az idei év junior európa-bajnokságának kiküldetési szintjének teljesítése. Tomasz bátor versenyzéssel (talán egy kicsit túl bátor!!) a verseny végelszámolásánál az előre megállapított szintet 1 perccel lefaragta és nagy egyéni csúccsal érkezett be a 20 km-es gyaloglás céljába.

Bővebben...
 
Országos mezei-futó bajnokság PDF Nyomtat Email
2015 március 16. (hétfő) 18:53

2015. március 14., Kecskemét

Szép számú küldöttséggel vett részt a TSC-Geotech Atlétikai szakosztálya a szabadtéri idény első országos bajnokságán.
Versenyzőink három dobogós helyezést értek el, név szerint Fekete József az újonc kategória egyéni versenyében diadalmaskodott, míg az ifjúsági fiúk (Demeter Zalán, Izbéki Balázs és Szelőczei Dávid) révén a dobogó második fokára állhattak, míg a junior fiúk (Schöffer Attila, Major Dávid, Szántó Bence) szintén ezüstérmet vehettek át a dobogóra állva.

Bővebben...
 
Országos ifjúsági és junior fedett-pályás bajnokság illetve Junior országos téli gerelyhajító-bajnokság PDF Nyomtat Email
2015 március 09. (hétfő) 13:48

2015. 02. 28. - 03. 01.

A hétvégén került megrendezésre az ifjúsági és junior atléták legnagyobb téli seregszemléje.A TSC-Geotech atlétáit elsősorban a tavalyi év ifjúsági olimpikonjai fémjelezték.

Salamon Zoltán, vezetőedző:

Rossz előjelekkel indultunk neki a bajnokságnak, mert Luterán Petra a magasugrás versenyszám listavezetője betegágynak dőlt és még péntek este is kétséges volt a versenyen való részvétele. Szombat reggelre a versenyzési vágy felülkerekedett a betegségén és az indulók között tudhattuk. A betegségnek megfelelően rövidített nekifutásból biztonsági ugrásokkal addig versenyzett, míg eldöntötte a maga javára a verseny.

A nap másik esélyese Schmölcz Mák Xavér volt, aki ebben az évben először fogott gerelyt az évben, ennek ellenére jó dobásokkal melegített és papírformának megfelelő helyezést (2.hely) érte el korosztályában az ifjúsági világbajnoki második helyezett tudta csak megelőzni.

Xavér eredménye a felnőtt gerellyel új egyéni csúcs, mely mindössze 1 m-re van az ez évi junior EB kiküldetési szintjétől.

Bővebben...
 
Serdülő fedett-pályás összetett és Serdülő téli gerelyhajító országos bajnokság PDF Nyomtat Email
2015 március 09. (hétfő) 13:46

Budapest, 2015. március 7-8.

A fedett-pályás szezon utolsó állomását bonyolították le a hétvégén Budapesten a SYMA Csarnokban illetve a Népstadion dobó pályáján.
A serdülő és újonc atléták az ötpróba és négy-próba versenyszámaiban mérték össze erejüket szombat-vasárnap, míg a gerelyhajítók vasárnap vették kézbe a gerelyt.
Az első két napon a színvonalas versenyek tatabányai sikereket hoztak.
Az ötpróba versenyszámában szoros versenyben a már az egyéni bajnokságon is sikert elérő atléták Salamon András és Fischer Patrik okoztak kellemes perceket.  Andris az első napi előnyét megtartva a dobogó legmagasabb fokára állhatott, míg Patrik a bronzérmet vehette át a verseny végelszámolásánál. Mindketten több egyéni csúcsot értek el a verseny folyamán, de a legnagyobb versenyt az utolsó 1000 m-es versenyszámban érték el, mert itt döntötték el a dobogós helyezések sorsát.

Bővebben...
 
A TSC ökölvívó szakosztálya a ranglista 9. helyén PDF Nyomtat Email
2015 március 09. (hétfő) 10:53


Jubiláló évet zárt a Tatabányai Sport Club Ökölvívó szakosztálya 2014-ben ugyanis ebben az évben ünnepelhette fennállásának 75. évét. Az 1939-ben Takács György által alapított szakosztály háromnegyed évszázados fennállása alatt számos sikert könyvelhet el magának mind nemzetközi mind országos szinten egyaránt. A versenyzők a tavalyi évben nemcsak nagyszerű nemzetközi és országos sikerekkel büszkélkedhetnek ahol is csapatunk tagjainak sikerült magyar bajnok és magyar bajnoki helyezéseket, valamint Tar Sándor személyében Európa bajnoki bronzérmet szerezni, hanem kis városunkban hazai és nemzetközi verseny megrendezésével is sikerült méltóvá tenni ezt a tiszteletre méltó jubileumot.

Bővebben...
 
Junior kötöttfogású válogató PDF Nyomtat Email
2015 március 02. (hétfő) 16:06

Kaposvár - 2015. 03. 01.

Hagyományosan Kaposváron rendezték a junior kötöttfogású birkózók számára az év első válogató versenyét, amelynek a tétje nem volt kisebb, mint a junior európa-bajnokságon való indulási jogának kivívása. Ezen a versenyen is a cseh válogatott, a szlovák válogatott és ukrán klubcsapatok birkózóival színvonalas mezőny jött össze.
A Tatabányai Sport Club Birkózó szakosztályának reménysége Árvai Márk számára így a tét rendkívül fontos volt. Első két mérkőzését cseh ellenfeleket győzött le, míg a döntőbe jutásért orosházi riválisával kellett megküzdenie.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1 / 20 oldal