BirkózásEgyéb

Interjú Balázs Bálint birkózóval, a TSC friss Földi Ösztöndíjasával!

Ismét elnyerte a Földi Imre Sportösztöndíjat Balázs Bálint a Tatabányai Sport Club ifjú birkózója. Egy rövid interjú keretében tettem fel neki néhány kérdést.

– Gratulálunk a díjhoz! Mit jelent számodra ez?

– Számomra ez a díj örömet és boldogságot jelent. És persze egy motiváció is az elkövetkezendő időszakra, hogy még keményebben dolgozzak és újra elnyerhessem a díjat. Valamint egy újabb lépcsőfok a céljaim megvalósításában.

– Jó formában vagy, hiszen ismét méltónak bizonyultál a Földi Imre Sportösztöndíjra. Hogyan tekintesz vissza az elmúlt 1 esztendőre?

– Rengeteget eddzem az elmúlt 2-3 évben és remélem ennek nem sokára megjön a böjtje. Reggel 5 körül kelek, jöhet egy edzés, aztán a suli majd délután újra a terembe készülök tovább a versenyekre.

– Hogyan tudtad állandósítani a magas szintet?

– Jelenleg jó formában érzem magam, hiszen a járvány okozta kényszerpihenőt én az erőm és kondim növelésére fordítottam. Nagyon sokat erősítettem és futottam, nap mint nap. Az egész nyáron pedig Deák Zoltánnal a felnőtt szabadfogású válogatottal készültünk, ahol szerintem rengeteget tanultunk az idősebbektől. A tavalyi év nem egészen úgy sikerült ahogy terveztem. A világversenyeken nem tudtam pontot érő helyen végezni. De az őszi magyar bajnokságokon már jobb formában ereztem magam, mindkettő versenyről éremmel tértem haza.

– A koronavírus eléggé lecsökkentette a versenyek számát, pláne a külföldi megmérettetésekét. Hogyan készültök az év hátralevő részére? Milyen célokkal vágsz neki 2021-nek? Mit vársz el magadtól?

– 2021-ben leszek első éves junior. Kemény mezőnnyel kell majd szembenéznem a válogatottságért, de azt mindenképpen meg szeretném célozni. S ha az sikerül jöhetnek a világversenyek, ahol a tisztes helytállás lenne a cél.

Köszönöm válaszaidat és sok sikert kívánunk!

Hajrá Bányász!