Női kézilabda

Jaczkó László a felnőtt és az ifjúsági női kézilabda csapat edzője!

A héten a Tatabányai Sport Club kinevezte a felnőtt és ifjúsági női kézilabdacsapat új vezetőedzőjét Jaczkó Lászlót. Na de kit is köszönthetünk az új vezetőedző személyében és mit várhatunk a szakembertől? Ezekről kérdeztem Jaczkó Lászlót.

– Mesélj kérlek eddigi tapasztalataidról, hogy megismerhessenek a TSC család azon tagjai is, akik esetleg eddig nem hallottak rólad!

Az edzői pályafutásomat Környén kezdtem még 1982-ben a fiú ifjúsági csapatnál. A főiskolás éveim után 3 évig a Környe felnőtt férfi csapatának lettem a játékos-edzője. Aztán két évig a Tatabányai Bányász fiú ifjúsági csapatának voltam az edzője. Utána egy hosszabb ideig nem edzősködtem, majd 2010-től a Tatabányai Kézilabda Kft. fiú utánpótlás csapatainak vagyok az edzője. 2013-től 2018-ig a Tatabányai Sport Club alkalmazásában is dolgoztam. A felnőtt és ifjúsági csapatnál kapusedző és másodedző voltam. Ennél a klubnál még az általános iskolások kapusokat is képeztem. A 2017-2018-as szezonban a felnőtt és ifjúsági csapatnál vezetőedzőként tevékenykedtem.

Miért pont Tatabánya? Mi köt a településhez a klubhoz?

Itt születtem, bár a tanulmányaim elszólítottak Tatabányáról, azok befejezése után ide tértem vissza és itt alapítottam családot is. A szüleim is tősgyökeres tatabányaiak, ezért nem is volt kérdés, hogy hol fogom az életem leélni. Már gyerekkoromban a Bányász foci és kézilabda csapatának szurkoltam illetve az ifjúsági kézilabda csapatban játszottam.

Mi a fő motiváció és cél a 2019/20-as bajnoki szezonra?

– A fő cél, hogy a bajnokságban minél előbbre végezzünk. Szeretnénk, ha rövid időn belül egy osztállyal feljebb tudnánk lépni a bajnoki rendszerben. Egységes csapatszellem és egy új játékstílus kialakítása az elsődleges szempont.

Hogyan fog zajlani a felkészülés?

Augusztus végéig úgynevezett alapozáson fognak a játékosok részt venni. Ilyenkor a labda általában csak medicinlabda formában kerül elő, és a futás mellett az erősítés szerepel még a programban. Augusztus 16-18-tól egy gutai tornán veszünk részt.

Mik az elvárások a csapattal szemben?

– A bajnoki tabellán előkelő helyen szeretnénk végezni és minél előbb a feljutásért küzdeni.

Hány évre szól a megbízatás?

A klub hosszú távra tervez velem, és mindenképpen szeretnék is hosszabb ideig a klubnak dolgozni. Ez persze függ a célok megvalósításától és a sikerek beteljesedésétől is.

Köszönöm szépen az interjút és sok sikert kívánunk a munkához!

Hajrá Bányász!