Birkózás

Katona Géza vezetőedző értékelése!

A Tatabányai Sport Club birkózó szakosztályának vezetőedzője, Katona Géza így értékelte a év eddigi részét, valamint tekint előre is már sportjával kapcsolatban:

“Remekül sikerült a 2019. év, tavaszi időszaka a Tatabányai Sport Club birkózóinak számára.  Reménykedtünk, hogy 2-3 fiatalunk magyar utánpótlás válogatottként utazhat nemzeti és egyesületi színeinket képviselve az Európa bajnokságra kadet vagy junior korosztályban.

A tervet sikerült alaposan túlteljesíteni, mert a junior EB-re a kötött fogás 63 kg-ban Gyürky Tibor már a spanyolországi Pontevedra helyiségében tartózkodik a sorsolást várva, míg ugyanoda a junior szabadfogás 125 kg-ban Marton Márk szerdán reggel repül.


A június közepén kezdődő olaszországi kadet Európa bajnokságon Lázár Csenge a női 40 kg-ban, míg a szabadfogás 65 kg-ban Balázs Bálint és ugyancsak ebben a fogásnemben a 110 kg-os Deák Zoltán a mátraházi edzőtáborban készül fel a megmérettetésre.


Az első ízben kiírt iskolai világbajnokságon – ami a serdülő korú birkózók nemzetközi vetélkedése – a Budapesten megrendezésre kerülő viadalon a 38 kg-os Zóni Dániel veszi fel a harcot a világ legjobbjaival.


Ha még ehhez hozzáadjuk a 2019. év U-23-as Európa bajnokság tatabányai indulójának Réczi Biankának elért 8. helyét az női 50 kg-ban, akkor méltán lehet büszke a szakosztály a 7 fő EB illetve iskolai VB indulónkra.


Reméljük e versenyek befejezése után is jó hírekkel tudunk szolgálni!”