Birkózás

Kötött és Szabadfogású Junior Bajnokság – Birkózás!

A dorogi sportcsarnok adott otthon a birkózók kötött és szabadfogású junior férfi és női versenyének.

A tét nem volt kisebb mint a junior Európa-bajnokságra történő kiválasztás, aminek a verseny súlycsoportonkénti győztesei örülhettek, hisz ők utazhatnak a dortmundi EB-re.

Négy tatabányai birkózó volt ott a rajtnál és mondhatjuk elégedettek lehetünk a teljesítményekkel. 74 kilóban titokban reménykedtünk a még csak első éves junior tatabányai kiválóságban Balázs Bálintban, aki nem is okozott csalódást. Kiváló teljesítménnyel a döntőbe jutva és ott egy végig szoros és izgalmas csatában 6:4 arányban múlta felül szombathelyi ellenfelét és a dobogó tetejére állhatott.

Deák Zoltánnak is voltak esélyei előzetesen valamelyik fogásnemben a válogatottság kiharcolására, de a szabadfogásban a harmadik, míg kötöttfogásban a hetedik helyen végzett. Mentségére legyen mondva, hogy nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni a jelenleg folyó érettségi vizsgái miatt.

Lázár Csenge szintén első éves junior létére és 4-6 kilós súlyhátrányban mindent megtett a sikerért és a negyedik helyen végzett, csak úgy mint a kadet korú Ábrahám Benjamin, aki önmagához képest ugyancsak jól küzdött.

Eredmények:

Fiú szabadfogás: 74 kg Balázs Bálint – 1. hely

125 kg Deák Zoltán – 3. hely

70 kg Ábrahám Benjamin – 9. hely

Lány: szabadfogás 50 kg Lázár Csenge – 4. hely

Fiú kötöttfogás: 130 kg Deák Zoltán – 7. hely

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő edzőiknek!

Hajrá Bányász!