Labdarúgás

Labdarúgás – Megyei Kupa siker, új edző, változatlan célok!

A Tatabányai Sport Club labdarúgó csapata könnyedén tudott győzni a Megyei Kupa fináléjában a Vértesszőlősi SE csapata ellen. 3-0-ás fordulást követően még kettőt tudtak rátenni a tartalékosan felálló csapatunk. Wágner mesterhármasát még Farkas és Kovács is megtoldotta 1-1 góllal, meghódítva ezzel a Megyei Kupa serlegét!

Végeredmény:

Tatabányai Sport Club – Vértesszőlősi SE (3-0) 5-0

Gólszerzők: Wágner (3), Farkas, Kovács

A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/49/12/20534/5/1445864.html

Mozgalmas héten vagyunk túl, melynek egyik legfontosabb történése, hogy P. Nagy László elköszön a felnőtt csapatunk vezetőedzői pozíciójától. Az alábbiakban a Tatabányai SC – Labdarúgó szakosztályának facebook oldalán közzétett elköszönő írást szeretnénk itt is publikálni:

“Ki ne ismerné Tatabányán ezt a nevet és edzőt, aki már évtizedek óta a tatabányai labdarúgást szolgálja teljes szívéből. 1976-ig a Rakamazi Spartacus csapatában játszott, majd innen igazolt a tatabányai bányászhoz, ahol tizennégy éven át játszott és az egyik legsikeresebb tatabányai játékos lett. Kétszeres bajnoki ezüst- és bronzérmes a csapattal és 359 bajnoki mérkőzésen szerepelt és 50 gólt szerzett. Az aktív labdarúgást 1990-ben fejezte be. Kétszeres olimpiai válogatott (1980), kilencszeres utánpótlás válogatott (1977–82, 5 gól). Ez csak rövid összefoglaló a labdarúgó múltjából, edzői múltját már nehezebben lehetne összefoglalni, hogy mikor milyen státuszban töltött be szerepet, de egy valami mindig állandó volt – ő a Bányászért dolgozik, s dolgozott, s a „prügyi fiúból” vérbeli Bányász ember lett, aki itt edzi a fiatalokat, s szinte állandó „beugrósként”, a nincstelenségben mindig is a Tatabányát szolgálta, mert a szíve is valódi tatabányai.

S hogy mi az apropója a mai köszöntőnek?

Mert elbúcsúzunk tőle a vezetőedzői pozíciótól. Nem, nem hagy itt minket, hiszen szakmai vezetésére, szakmai tanácsaira mindig is nagy szüksége lesz az egyesület vezetőségének, csupán ezzel a kis bejegyzéssel szeretnénk neki megköszönni most elsősorban az elmúlt 3 év töretlen munkáját, valamint azt, hogy ő volt Tatabányán AZ edző, akire mindig, de tényleg mindig lehetett számítani.
Pöci bácsi, hálásan köszönjük a közreműködésed, bízunk benne, hogy szakmai tudásoddal sokáig tudod segíteni a tatabányai labdarúgás fejlődését!

P. Nagy László szakmai igazgatóként tovább segíti az utánpótláskorú játékosok fejlődését, valamint segíti az új edző kollegák beilleszkedését az egyesületbe!

Pöci bácsi! Nagyon köszönjük! Hálásak vagyunk!”

P. Nagy László

Mindezeket követően már meg is van az új edző, ugyanis Bekő Balázs tölti be ezentúl ezt a pozíciót. (A fő képen: balról: Molnár Tamás szakosztályvezető, Nagy Richárd pályaedző, Bekő Balázs vezetőedző, Kugler László sportigazgató)

A pályaedzői feladatkört az utánpótlásunkban már bizonyított Nagy Richárd látja el, s közös munkájuk céljaként a klubvezetés egyértelműen az NB3-ba való feljutást tűzte ki a következő évre.

Sok sikert kívánunk munkájukhoz!

Forrás: https://www.facebook.com/tsclabdarugas/