Atlétika

Mayer Zsombor aranyérmes a Mezei Futó Diákolimpián!

Idén XXII. alkalommal rendezték meg a Mezei Futó Diákolimpiát. Közel 2500 versenyző állt rajthoz az öt korcsoport fiú és leány futamaiban. Közöttük természetesen a TSC-Geotech középtávfutói is, ebben az esetben iskolai színekben. Már az országos döntőbe jutás is szép dolog, hiszen megyénként az egyéni legjobb négy helyezett, valamint az első két helyezett csapat kapott meghívást.

Legnagyobb sikert a III. (2006-2007-es születésűek) korcsoport fiú 2500 m-es versenyszámában értük el. Mayer Zsombor, mint ahogy az előző két évben is, most sem talált legyőzőre. A rajt után rögtön az élmezőnybe helyezkedve, a versenyt irányítva az utolsó 500 méteren a mezőnytől ellépve 40 m-es előnnyel nyerte meg a versenyt. Versenyszámában 250-en küzdöttek a bajnoki címért. Győzelmének értékét tovább emeli, hogy 2007-es születésűként az egy évvel idősebb korosztályt is maga mögé utasította.

Nagy siker a VI. korcsoportos fiúk versenyében Háder Olivér 5. helyezése. Olivér szintén az idősebb korosztállyal versenyzett.

Értékes helyezésekkel értek célba a következő versenyzők is:

III. korcsoport: Szabó Benjamin 12.
IV. korcsoport: Árvai Róbert 17.
V. korcsoport: Hegedűs Kristóf 17.

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő edzőiknek! Hajrá Bányász!