Egyéb

Megtartotta éves rendes közgyűlés a Tatabányai Sport Club!

Tatabányai Sport Club közgyűlés

2020.09.28.

A pandémiás helyzetre való tekintettel, most szeptember 28-án került sor a Tatabányai Sport Club éves rendes közgyűlésének megtartására a Sport Hotel nagytermében, ahol a 2019-es költségvetés, a 2020-as év tervének elfogadása mellett két teljesen új szakosztály megalapításáról is határoztak a küldöttek. Beszámoló.

Sámuel Botond, a TSC ügyvezető elnöke mellett, a Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója, a 2005-ös budapesti birkózó világbajnokság ezüstérmese, Virág Lajos is tiszteletét tette egyesületünk közgyűlésén.

Az elnöki köszöntőt követően Virág Lajos kiemelte, hogy a Tatabányai Sport Klub mindig is kiemelkedő sportegyesület volt a magyar sport történetében, sőt a Sportegyesületek Országos Szövetségének alapításában is részt vett, Sárosi Ferenc által. Örül annak, hogy ezt az örökséget jelenleg Sámuel Botond viszi tovább, mely tükröződik a remek eredményekben, valamint abban, hogy Magyarország Kormánya a TSC-t két esztendeje a top 10 vidéki sportegyesület közé emelte, mely lassan újra régi fényében tündököl. Virág Lajos elmondta, hogy a Sportegyesületek Országos Szövetsége négy éve egy reorganizációs folyamaton ment keresztül, de Komárom-Esztergom megye, kiemelten a TSC mindig is fontos eleme volt a szövetségnek. Ezt mutatja, hogy a „Hiszek benned” sportprogram által, már 4 ütemben támogatott volt a bányász club. Ez a program 250 millió forintos keretösszeggel működik. Virág említette még a 2022-2032-es 10 éves sportstratégiát, mely halasztására a koronavírus miatti olimpiacsúsztatás adott okot. A SOSZ taglétszáma sokszorozódik, már 620 sportszervezet a tagja. A sportvezető köszöntője végén sok sikert kívánt a Tatabányai Sport Clubnak különös tekintettel a járvány okozta nehézségekre.

Ezután Sámuel Botond ügyvezető elnök beszámolója következett a 2019-es évről, valamint a 2020-as év eddigi történéseiről, melyben kiemelte az év legfontosabb momentumait. Néhány ezek közül a teljesség igénye nélkül: atlétikában Dömötör Balázs edző és Lesti Diána leigazolása volt, akik folyamatosan szállítják a Club részére a világklasszis eredményeket. Megrendezésre került a Hopp Parádé, ahol nemzetközi szupersztárok mérethették meg magukat távolugrásban és rúdugrásban az Árpád téren. A sportvezető külön beszélt az atlétikai pálya felújításáról, mely még most is folyamatban van. Ennek keretében 4 távolugró gödör is létesült a sporttelepen. Az alig egy hete megrendezett Atlétikai Serdülő és Újonc Országos Bajnokság hosszú idő után újra visszatérhetett Tatabányára, sikerességét jól mutatja a profi szervezés mellett az 1600 érkezett nevezés.

Murad Kuramagomedov leigazolása a birkózó szakosztály sikereit növeli. A válogatott sportoló sokat fejlődhet nálunk és sokat adhat az itt birkózni kezdő fiatalok számára is. Nem titkolt cél számára a következő olimpia.

Labdarúgásban önmagáért beszél, hogy az NBIII Nyugati csoportjában jelenleg a második helyen áll a frissen feljutott csapatunk, a vártnál is jobban teljesítenek a fiúk. Az utánpótlás fejlesztésében pedig a Club az alközponti státusz várományosa, mely új távlatokat nyithat meg a fiatalok fejlődése szempontjából.

A női kézilabda tekintetében 2019-ben az Árpád Gimnázium 1600 nm-es tornacsarnoka is átadásra került, mely akkreditált kézilabda pályának minősül és a TSC tulajdonában áll. Üzemeltetése nyereségesen zajlik.

Vívásban Gnám Tamara továbbra is tartja világklasszis formáját, sorra hozza a nemzetközi eredményeket. Megújulhat a teniszpálya közel 4 millió forint értékben, a vívók és a súlyemelők termének felújítása pedig folyamatosan zajlik. A többi szakosztály teljesítményére is büszke lehet az egyesület. Bár a koronavírus jelentősen megnehezítette az évet, a természetjáró Tatabánya 20/30 és sok más sportesemény is elmaradt, jelentős anyagi nehézségeket okozott a vírus, sok pozitívum is felmutatható a klubnál. Az elmúlt másfél évben az irodai csapat is bővült. Nagy Hajnalka „nagy igazolás” volt, ugyanis a háttérben az adminisztratív munka egyik motorjává vált Omros Mariann irodavezető, Bölcs Mária pénzügyi referens mellett. Ugyanezért mondott köszönetet az ügyvezető Katona Máténak is.

Sámuel Botond elmondta „a Tatabányai Sport Club van, volt és lesz is, közel 1500 sportolóval, a mai nappal 14 szakosztállyal, akármilyen nehéz időszak jöjjön is”. Beszámolója végén pedig egy „19-es” 21-et kívánt mindenkinek.

Ezután a közgyűlés elfogadta a mérlegbeszámolót, közhasznúsági jelentést és a 2020-as költségvetési tervet egyhangúan, valamint megválasztotta új ellenőrző bizottsági tagját Szűcs Éva okleveles közgazdász személyében.

A közgyűlés végül, de nem utolsó sorban elfogadta a bridzs és torna szakosztályok létrehozását, melyeket megelőzően Lévai Ferenc és Fegyver Csaba kérték a szakosztályok felvételét, bemutatva eddigi tevékenységüket.

Lévai Ferenc bemutatta a bridzs szakosztályt, melynek kezdete eredetileg 1967-re datálható. Az 1971-es bányászkupa nemzetközi verseny bizonyítja, hogy ez a szellemi sportág mindig is fontos volt a város számára. Nyáron is megrendezték annak 50. évfordulójára és 4 országból érkeztek versenyzők. Számtalan vidékbajnokság megrendezése is megtörtént már. A budapesti első osztályban is játszanak versenyzőik, akik harmincan vannak. Másfél hónappal ezelőtt jött létre az MTK bridzs szakosztálya, most másodikként  pedig Tatabányán.

Fegyver Csaba: Köszöni a lehetőséget. 2019-ben tatán edzettek, férfi korláton gyakoroltak a kislányok, rendkívül sok nehézséggel. Ebben az évben ez megszűnt, mert Sámuel Botond és a TSC segítséget nyújtott részükre. Mindebben a Tornaszövetség és a SOSZ is támogatást nyújtott. Jelenleg a Móra Ferenc Általános Iskolában edzenek heti 5 alkalommal napi 2 órát. 80 gyerek óvodás kortól utánpótláskorúakig.

Sámuel Botond azzal zárta a TSC éves, rendes közgyűlését, hogy hangsúlyozta idén 110 éves a Tatabányai Sport Club, melynek megünneplése nem maradhat el, maximum csúszik a pandémia miatt.

Hajrá Bányász!hozza