Egyéb

Megtartotta küldöttgyűlését a Tatabányai Sport Club!

2021 május 28. napján megtartotta küldött közgyűlését a Tatabányai Sport Club. A TSC Geotech ugrócsarnokában ünnepélyes keretek között jöttek össze a szavazásra jogosult tagok.

A 2020. évi gazdasági beszámoló és mellékleteinek elfogadása mellett, a 2021. évre vonatkozó elnöki beszámolót követően megválasztották a tisztségviselőket, meghallgatták az ellenőrző bizottság beszámolóját, valamint a 110 éves évfordulóra tekintettel Sámuel Botond a TSC ügyvezető elnöke elmondta az elmúlt 10 év legjelentősebb eredményeit. A küldöttgyűlés határozatképes volt, hiszen a szavazásra jogosultak 90,7 %-a jelen volt.

Az ügyvezető elnök beszámolójában elmondta, hogy: a koronavírus és az ezzel összefüggő bizonytalanság megnehezítette az előző évet, de legalább edzhettünk, még akkor is, ha a versenyek száma jelentősen lecsökkent. A sporttelep végig nyitva tudott lenni. Nagy sikerként könyvelhetjük el, hogy az atlétika stadion elkészült majdnem teljesen, valamint, hogy az atlétika szakosztály az ország 10 legeredményesebb szakosztálya közé tudott ismét kerülni. A június 5-i hétvégén megrendezésre kerülő nemzetközi atlétikai verseny sporttörténelmi jelentőségű mind a város, mind az ország tekintetében. Sámuel Botond kitért minden szakosztály legjelentősebb eredményére (ezek közül néhány): a TSC birkózásban regionális központ, 100 egyesületből a legjobb 7-be tudott kerülni, nemzetközi eredményekkel együtt. A dagesztáni versenyző sajnos nem tudott kijutni az olimpiára, de számos nemzetközi kiemelkedő eredményt tudott felmutatni. Labdarúgásban a bajnokságban jelen pillanatban az 5. helyen állunk, de ami talán még nagyobb siker, hogy a 27 tehetséggondozó alközpont közé tudtunk kerülni fociban, így nagyobb anyagi támogatás várományosai lettünk. Magasabbra tudtuk tenni a lécet. Ökölvívásban Oláh Leventétől gyönyörű sikerei okán már EB eredményeket várunk, amelyekre csodás esélyeink vannak. Kiemelkedő, hogy Erdei Zsoltékkal szerződött az egyesület, így megnyílt a lehetőség, hogy a legendás boxolóval készüljenek többen heti rendszerességgel, akár Budapesten, akár Tatabányán, mivel Madár legalább két hetente ide is ellátogat. A férfi tekecsapatunk ezüstérmes lett NBII-ben, ami remek siker. Ezek csak töredékei azoknak a nagy sikereknek, melyet ezekben a nehéz időkben elértünk, de reméli az ügyvezető, elnök, hogy a sikerek csak folytatódnak. Lesti Dia atlétikában még jó eséllyel pályázik az olimpiára, melyhez szükséges szintet lehet, hogy akár itt Tatabányán a bronz minősítésű nemzetközi atlétikai tornán teljesíti. Hálásan megköszönte a TSC minden munkatársának a munkáját az elmúlt évben és mindenkinek aki valamilyen támogatást nyújtott az egyesületnek.

Kiemelte, hogy Magyarország Kormánya is segítségünkre sietett a covid-19 járvány okozta nehézségekben, ugyanis 2019 után 21-ben is visszamenőleg jelentős anyagi segítségben részesültünk, de Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata is hozzájárult a jelenlegi stabil gazdasági helyzet kialakítássához. Továbbra is a legjobb 10 vidéki sportegyesület közé tartozunk.

A szükséges szavazásokat követően kitért az ügyvezető elnök a 21-es tervekre és számokra, melyek nem csak stabil költségvetést ígérnek de kecsegtető sporteredményekkel is bírhatnak számunkra. Ebben a naptári évben a városi önkormányzat is tudott támogatást nyújtani, melyet megköszönt Sámuel Botond, de ugyanez igaz Magyarország Kormánya, minisztériumok és a szponzorok tekintetében is.

Ismertette, hogy az elmúlt 10 évben milyen fejlesztéseknek örülhettünk, úgy mint: A Birkózóterem, Veres Győző Súlyemelő terem, ugrócsarnok, atlétikapálya, műfüves pályák, ökölvívóterem, vívóterem, tekepálya, teniszpályák és a stadion megújulása.

Kiemelkedő eredmények az elmúlt 10 évből a teljesség igénye nélkül: Ungvári Miklós olimpiai ezüstje, Áts Viki sikerei és Murad Eb 5. helyezése, Gnám Tamara világbajnoki ezüstje, Plásztán Atilla és Katona Géza Prima Primissima-díja, Salamon Zoltán legjobb utánpótlás edző díja. A 8 szakosztály 15-re bővülése, közel 800-zal több igazolt versenyző, majdnem 50-nel több profi edző és a költségvetés közel meghétszerezése.

Mindezek után megválasztotta a küldöttgyűlés a fontos tisztségviselőket, akik közül kiemelnénk Sámuel Botondot, aki a 10 rendkívül sikeres éve után, újabb 4 évre kapta meg az ügyvezető elnöki tisztséget.

Gratulálunk neki és sok sikert kívánunk a további munkához!

Hajrá Bányász!