Súlyemelés

NÉMETORSZÁGBAN VERSENYEZTEK UTÁNPÓTLÁS SÚLYEMELŐINK!

A Tatabányai SC súlyemelő szakosztályának utánpótlás versenyzői az elmúlt hétvégén a németországi Obrigheim-ban léptek dobogóra. Az SV Germania Obrigheim Németország egyik legsikeresebb és legnagyobb múltú súlyemelő klubja, amellyel egyesületünk szakosztálya 1980-óta tart fenn sportbaráti kapcsolatot.

Az idén 125 éves fennállását ünneplő német partnerklub meghívására, Stark András és Pócza Károly edzőink szervezésben hat fős tatabányai csapat utazhatott el a jubileumi megméretésre.

“Az obrigheimi súlyemelőklub fennállására szervezett háromnapos születésnapi rendezvénysorozat fő eseménye volt a versenyünk, ahol remekül helyt álltak a sportolóink. A csapatversenyt a német csapatbajnokságban is alkalmazott relatív pontszámítással értékelték, amely végül a német csapat sikerét hozta. Öröm számunkra, hogy az új egyéni csúcsokkal záró Stavarsz Ádám vehette át az abszolút legjobb versenyzőnek járó elismerést az eredményhirdetéskor – ismertette a részteleket Stark András, a szakosztály egykori versenyzője, majd vezetőedzője, aki a mai napig kapcsolatban áll a sportolókkal, majd folytatta:

“Negyvenkét éve tart a sportbarátságunk az obrigheimi súlyemelő barátainkkal, rengetegszer versenyeztünk már náluk a felnőtt és az utánpótlás csapatainkkal is, és ők is számos alkalommal jártak már Tatabányán. Mindig komoly csata, nagyon jó hangulat és magas színvonal jellemezte a közös versenyeinket.”

“Voltak évek, amikor tatabányai súlyemelők is versenyeztek a Bundesliga csapatukban, amely folyamatosan a német élvonalban szerepel. Komoly tradíciója van, és rendkívül népszerű obrigheimban a súlyemelés, a német csapatbajnokság küzdelmeit 1000-1200 néző is megnézi. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a klubjuk 125. születésnapját velük ünnepelhettük egy remekül szervezett versennyel, ezúton is köszönjük a meghívást és a vendéglátást a német barátainknak. Jövőre természetesen várjuk egy visszavágóra Tatabányán az SV Germania Obrigheim súlyemelőit.” – mondta Stark András a TSC súlyemelőinek edző dojenje.

A TSC súlyemelőinek eredményei:

1. Nyilas Katalin, ts: 42,3kg, szakítás: 25kg, Lökés: 35kg, összetett:60kg, 33 pont
2. Bódis Lili, ts: 51,0kg, szakítás: 48kg, lökés: 73kg, összetett: 121kg, 88pont
3. Völgyesi Fruzsina, ts: 57,0kg, szakítás:38, lökés: 45kg, összetett:83kg, 40 pont
4. Torma Máté, ts: 72,0kg, szakítás: 65kg,Lökés: 83kg, összetett:148kg, 13,5pont
5. Stavarsz Ádám, ts:74,3kg, szakítás:115kg, lökés: 135 kg, összetett:250kg, 105 pont
6. Boros Balázs, ts:79,3kg, szakítás: 55kg, lökés: 62kg (sérülés miatt az utolsó két gyakorlatától
visszalépett), 0 pont.
A csapatverseny végeredménye:
1. SV Garmania Obrigheim – 286,7 pont
2. TSC – 279,5 pont

Felkészítő edzők: Csengeri Kálmán, Pócza Károly, Földi Csilla
 
Hajrá, Bányász!