Ökölvívás

Oláh Levente döntő fölénnyel jutott be a legjobb nyolc közé a junior Európa-bajnokságon – Ökölvívás!

Tbilisziben a junior Európa-bajnokság harmadik napján Oláh Levente végre ringbe léphetett, és bizonyította, ökölvívásunk egyik nagy ígérete. A 16 éves ökölvívó a junior Eb-bronzérmes izraeli ellenfelét döntő fölénnyel győzte le, így folytatta idei veretlen sorozatát.

A grúziai junior Európa-bajnokságon 29 nemzet képviseletében 335 ökölvívó szerepel, 111 leány és 224 fiú. A magyar csapat 15 fővel szerepel az Európa-bajnokságon, és két versenynapot követően négy győzelemmel állnak juniorjaink. Kiss Sándor lépett elsőként ringbe a harmadik versenynapon, ellenfele az örmény Harutyun Hacsatrjan volt az 52 kilósok selejtezőjében. A magyar tehetség sajnos az első percben ellőtte a puskaporát, visszatámadásai sikeresek voltak, de ezt követően az örmény akarata érvényesült a ringben. Hacsatrjan több mint 40 mérkőzéssel vívott többet a magyar ökölvívónál, és ez kijött a ringben is Kiss Sándor próbálkozásai ellenére.

Oláh Levente elképesztő formában bokszolta végig az elmúlt néhány hónapot, erőben és sebességben mindenkit maga alá gyűrt az összes eseményen. Serdülő Eb-bronzérmesünk titkos favoritnak számít az 57kg-ban, és ezt alaposan be is mutatta az izraeli Abd El Jawad Abd El Raouf ellen, aki a tavalyi junior Eb-n a harmadik helyen végzett. A magasabb izraeli próbálta elkerülni Levi nagy ütéseit, és ez egészen 114 másodpercig többé-kevésbé sikerült is neki.

Oláh Levi az első menet végén be is fejezte az összecsapást, a mérkőzésvezető beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet, így tehetségünk a legjobb nyolc közé jutott. Frank Dániel volt az utolsó ringbe lépő magyar a harmadik versenynapon, a sokkal magasabb német Arian Gohar Shenasan Esfahani ellen kellett a taktikai feladatokat megoldania. Az első menetben a 15 éves magyar fiú rendre eltalálta az iráni származású németet, de ellenfele a másodikban nagyobb tempót diktált. Dani nagyot küzdött, de a német hosszabb kezei ellen nem találta az ellenszert a mai napon. „Igazából nagyon mozgékony, kellemetlen ellenfél volt az izraeli, de szerencsére egy balhoroggal sikerült elkapnom az első menet végén. Sajnos a bíró nem engedte tovább a mérkőzést, pedig biztos kiütöttem volna,” nyilatkozta győzelmét követően magabiztosan Oláh Levente.

„Három mérkőzésen voltunk érdekeltek a junior Európa-bajnokság harmadik napján, elsőként Kiss Sándor lépett a kötelek közé, aki csupán a 16. mérkőzésére készült. Hiába volt idén több külföldi ellenfele is, ilyen szintű ökölvívóval még nem találkozott. Úgy gondolom, hogy minden tőle telhetőt megtett, de ez sajnos a győzelemhez nem volt elég. Oláh Levente lehengerlő formáját az Európa-bajnokságra is átmentette, esélyt sem adott izraeli ellenfelének, akit az első menet végén kiszámolt a bíró, így a legjobb nyolc között folytathatja. Frank Dani a második mérkőzését vívta ezen az Európa-bajnokságon, egy remek első győzelmet követően a német riválisával szemben is jól kezdett. A német időben váltott ritmust, és a hosszú kezei ellen nem találtuk meg a megoldást,” foglalta össze a nap eseményeit Törteli Ferenc.

Írja a Magyar Ökölvívó Szövetség közösségi oldala.

Forrás: https://www.facebook.com/okolvivoszovetseg

https://www.facebook.com/…/a.568266826…/2028082230692066

Hajrá Bányász!