Ökölvívás

Oláh Levente megnyerte a 70. Nemzetközi Bornemissza emlékversenyt – Ökölvívás!

Idén jubileumi 70. alkalommal adott otthont Eger a Nemzetközi Bornemissza emlékversenynek május 18 – 21. között.  A versenyen 12 ország 207 versenyzője vett részt.  A Madárfészek Akadémiát és a Tatabányai Sport Club Ökölvívó szakosztályát Oláh Levente képviselte a junior korcsoport 57 kg-os súlycsoportjában.

Levente felkészülése jól sikerült, amit jól igazol az a tény is, hogy a verseny mind a négy napján szorítóba lépett, de egyszer sem töltött 3 menetet a ringben.  Így a négy napban külföldi és hazai versenyzőkkel is megküzdött, ahol minden alkalommal már az első menetben döntő fölénnyel győzte le ellenfeleit.  A döntőben egy olyan ellenféllel találkozott Levente, akivel idén már kötelek közé lépett egy korábbi versenyen és akit akkor pontozással győzött le. A tatabányai boxoló jelenlegi jó formájának köszönhetően ezen ellenfelét már az első menetben döntő fölénnyel verte meg. A sikeres győzelmeknek köszönhetően a tatabányai versenyző a dobogó tetején vehette át az aranyérmet és a vele járó trófeát.

Ezzel a kimagasló eredménnyel az utolsó versenynapon a díjátadás során a szakmai vezetés Oláh Leventének ítélte a junior korcsoport legjobb versenyzőjének járó különdíjat is.

A Képen látható: Oláh Levente, Kardos József, Wida József a Madárfészek akadémia vezetője és Rózsa András.

Gratulálunk és hajrá Bányász!