AtlétikaEgyéb

REICHNACH FERENC A MOB FAIR PLAY DÍJÁT VEHETTE ÁT!

Hatalmas megtiszteltetés érte Reichnach Ferencet. Klubunk közép- és hosszútávfutóinak edzőjét a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play díjában részesítették. Egykori kiváló sportolónk hosszú évek óta edzi fiataljainkat. Az elmúlt években már volt rá példa, hogy más klub versenyzőinek kellett segítenie, most valami hasonló történt. „Reichnach Ferenc atlétaedző: Fair Play Cselekedet, Diploma. A ’80-as évek egyik legjobb középtávfutója manapság edzőként segíti a sportág fiataljait. A magyar serdülő és újonc atlétikai bajnokságon egy másik klub felkérte a középtávfutókkal foglalkozó utánpótlásedzője helyett. Az első szóra vállalta a fiatalok versenyeztetését, holott saját sportolója is érintett volt a számban. Eredményhirdetésnél pedig a 600 méteren győztes Babics Marcell édesapjának adta át a lehetőséget, hogy köszönthesse a dobogósokat, amivel egy álma vált valóra a szülőnek.
A Tatabányai Sportklub atlétaedzőjének nem ez volt az első, és biztosan nem az utolsó megmozdulása a sportszerűség terén” – ez áll a Magyar Olimpiai Bizottság holnapján, az eseményről kézült méltató cikk sorai között.Természtesen megkérdeztük Reichnach Ferencet, aki a mindig rá jellemző szerénységgel mesélte el a sztorit. „2020 szeptemberében a szombathelyi csapat kért meg, hogy segítsem Marcellt, akivel nem tudott eljönni az edzője a TSC saját rendezésű eseményére, az újonc és serdülő Országos Bajnokságra. Habár számos tanítványunk indult a számokban, semmi sem akadályozhatott meg abban, hogy segítsünk a tizenhárom éves fiúnak. Valószínűleg a TSC, de bizonyára más klubok valamennyi edzője ugyanezt megtette volna. Természetesen öröm volt látni, ahogy Marcell megnyeri a versenyt, hiszen így egy kicsit „tatabányai” is lett ez a siker. Még nagyobb örömet jelentett, hogy a díjat, az aranyérmet az édesapja adhatta át a fiának” – mesélte Reichnach Feri, aki nagyon büszke arra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság nevében Kulcsár Krisztián, elnöktől vehette át a MOB Fair Play Diplomáját.
Reichnach Ferenc korábban is segített: 2017-ben ugyancsak szombathelyi atléták kerültek bajba, az autójuk lerobbant a versenyre menet. Természetesen akkor is a TSC edzője igyekezett a segítségükre. Nem találjuk ki: az akkor segített fiatal ugyancsak megnyerte a versenyszámot.
Gratulálunk!
Hajrá Bányász!
fotó: Magyar Olimpiai Bizottság – olimpia.hu