Ökölvívás

Részletes beszámoló az Ökölvívó Magyar Kupáról!

Korábban írtunk a fiatal ökölvívóink sikereiről a közelmúltban. Erről szeretnénk most részletesebben beszámolni!

2021.06.17-20 között Egerben került megrendezésre az Ökölvívó Utánpótlás Magyar Kupa. 65 egyesületből 217 fő versenyző vett részt az országos seregszemlén. A Tatabányai Sport Club Rózsa András és Kardos József vezetésével 3 fő versenyzővel vett részt.

Sarkadi Martin serdülő 62 kg-os súlycsoportban, Tószegi Ferenc honvéd versenyzőjével mérkőzött az elődöntőben, ahol Martin élete első nagy  versenyén végig boxolva a 3 menetet és mivel az ellenfél kezét emelték a magasba, így Ő a dobogó 3. fokára állva bronzérmet vehetett át.

Deli Gergő serdülő 76 kg-ban az elődöntőben szegedi ellenféllel mérkőzött meg, ahol mindhárom menetet egyhangú pontozással nyerte meg, így a mérkőzés végén a TSC versenyzőjének a kezét emelték a magasba. A döntőben Szabó Dániel VASAS versenyzőjével kellett volna megküzdenie, de az ellenfél sérülés miatt visszalépett, így díjátadásnál Gergő átvehette az aranyérmet és a kupát.

Junior korcsoport 57 kg-os súlycsoportban Oláh Levente abszolút esélyesként indult a bajnoki cím megszerzéséért.  Mivel kiemelt versenyző volt,  ezért a selejtezőben nem kellett a szorítóba lépnie. Az elődöntőben Szabó Sándor debreceni versenyző került szemben, ahol az ellenfél lendületes támadással indított, de Levente átvette az irányítást és már az első menetben 3-szor számolt a bíró, így a TSC versenyzője döntő fölénnyel nyert. A  döntőben szegedi riválisa várta, aki végül sérülés miatt nem vállalta a mérkőzést, így az eredményhirdetésnél átvehette az aranyérem mellett a győztesnek járó kupát is.

Ezzel az eredménnyel Deli Gergő és Oláh Levente megkapták a lehetőséget arra, hogy a korcsoportjuk szerinti Európa Bajnokságon részt vehessenek.

Rózsa András és Kardos József edzők elégedettek versenyzőik teljesítményével és bíznak a további sikeres EB szereplésben.