Tatabányai Sport ClubSakk

Edzések

Utánpótlás

Péntek: 16:30-18:00

Felnőtt

Péntek: 18:00-22:00

Helyszín:

Teke Club 

2800 Tatabánya Szent Borbála út 9.


A szakosztály legfrissebb hírei

28. Bábolnai Sakk Fesztivál!

Megrendezték a 28. Bábolnai Sakk Fesztivált! A TSC Sakkszakosztály idén újra, nem kis létszámban képviseltette magát a bábolnai rapid versenyen. Ezúton is gratulálunk az eredményekhez, melyet jó lett volna megkoronázni a megyei…

Szántó Levente

Vezetőedző

Elérhetőség: +36 30 4951757

Gáspár Dávid

Edző

Elérhetőség:  +36 20 3687488

Topercer Márton

Edző

Elérhetőség: +36 20 5118661

Bemutatkozás

Mit érdemes tudni róluk? Hogyan valósult meg a megállapodás? Szántó Leventét kérdeztem:

“2017-ben egy sakkhelyiség és ifjúsági játékosok nélküli csapat vezetését vettem át, mert nem akartam hogy Tatabánya felnőtt sakkcsapat nélkül maradjon. Ebben az időszakban három volt Vértesi Erőműves csapattársammal próbáltuk egyben tartani a csapatot. Ideiglenesen Tarjánban biztosítottak helyet a megyei, illetve NB 2-s fordulók megrendezésére. Folyamatosan támogatókat illetve állandó tatabányai helyiséget kerestünk a volt csapatvezetővel, Fűrész Józseffel. Ezek után találtunk segítő kezekre a városvezetés részéről, akiken keresztül eljutottunk Sámuel Boton ügyvezető elnök úrhoz és a TSC csapatához. Az új idényben a TSC előzetes engedélyével már TSC Sakkszakosztály néven szerepelt a csapat továbbá állandó sakkhelyiségünk is lett, melyben kiemelkedő segítséget nyújtott nekünk Kugler László a Gyémánt Fürdő ügyvezetője.

Új ifjúsági játékosok toborzásába kezdett a csapat, főleg a Puskin Művelődési Házban működő sakkoktatáson résztvevő gyerekek bevonásával. A 2018-as bajnokságot, így 26 igazolt játékossal és további 9 ifjúsági játékossal kezdtük meg. A megyei első osztályban 1, a megyei másodosztályban 3 és a megyei felsős gyermek csapatbajnokságban 1 csapatot indítottunk, illetve 4 játékosunk az Nb2-ben is szerepelt a pátyi csapat színeiben.

A megye 1-et és megye 2-t a TSC csapata nyerte és a 3-3 legjobb pontszerzőből ötöt a mi csapatunk adott.  A felsős gyermekcsapat (mely 3 alsós és 2 felsős játékosból állt) a szenzációs ezüstérmet szerezte meg abban a bajnokságban ahol sokkal idősebb és tapasztaltabb gyerekek játszanak.

Jelenleg gyermek és felnőtt csapat edzést tartunk a Sport Hotelben minden pénteken fél 5-től késő estig.  Célunk további létszámnövelés mind felnőtt, mind gyerek korosztályban illetve mivel a megye első osztály megnyerésével megszereztük a jogot újra Nb 2-s csapat kívánunk lenni. Emellett a másodosztályú megyei bajnokságban és a felsős illetve alsós gyerek csapatbajnokságban indítunk majd csapatokat a terveink szerint.

Úgy érezzük nagyon jó helyre került a csapat és a sakk népszerűsítésén túl azért dolgozunk, hogy az elkövetkező években hozzájáruljunk a Tatabányai Sport Club sikereihez.”