Egyéb

SIKERES BAJNOKSÁGOT RENDEZETT BRIDZS SZAKOSZTÁLYUNK! VERSENYZŐINK AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBE JUTOTTAK!

Hatalmas megtiszteltetés volt a Tatabányai Sport Club bridzs szakosztálya számára, hogy az idei tavaszi vidék bajnokságot klubunk rendezhette meg. A Hotel Árpádban lezajlott eseményen nyolcvan fő vett részt az ország számos klubját képviselve.
 
A TSC versenyzői szépen szerepeltek: párosban Hegyi András-Lévai Ferenc kettős az ötödik, a Pataki Gábor- Ronyecz György pár a hetedik helyet érte el, míg a Hegyi András, Lévai Ferenc, Marczona Marianna, Minarik Attila, Benedek Béla, András Imre összetételű csapat az országos kupába jutott tovább.
 
 „A vidék bajnokságon 16 csapat és 36 pár vett részt. A tornavezető és a résztvevők véleménye alapján igen magas színvonalú játék folyt, hiszen sok erős csapat és pár nevezett. Egybehangzó vélemény volt, hogy az Árpád Hotel és a rendezők kiváló körülményeket biztosítottak a rendezvényhez. Mindenki mindennel nagyon elégedett volt és az eredményhirdetéskor felállva köszönték meg a rendezést” – idézte fel az esemény élményeit Lévai Ferenc, a TSC szakosztályvezetője, aki kiemelte: „A tatabányai versenyzők kiválóan szerepeltek. A páros versenyben az igen értékes ötödik, hetedik és tizedik helyet foglalták el. A nagyobb sikert a csapatverseny hozta. A 8-as döntőbe három csapatunk jutott be. A nyolc közül a négy legjobb jogot nyert a Magyar Kupa középdöntőjében való részvételre. Ebben is sikerünk volt. A győztes Szeged és a második Debrecen-Miskolc csapata mögött a Tatabánya-TSC csapata lett a harmadik.
 
A Magyar Bridzs Szövetség (MBSZ) a vidéki versenyek rendezését megpályáztatja. Ezt a versenyt is így nyertük el öt másik pályázó előtt. A jó hangulat, a versenyzők elismerése és a TSC támogatása arra ösztönöz bennünket, hogy pályázzunk bátran más eseményekre is.
 
Ki kell emelnem egy nagyon fontos eseményt. A szervezők úgy döntöttek, hogy nem kérnek nevezési díjat, hanem a résztvevők önkéntes adományával támogatják a MBSZ KOLIBRI- Ifjúsági programját. A kihelyezett urnában 155 ezer forintot találtunk a verseny végén. Ez egy nagyszerű gesztus volt a résztvevőktől. Terveink szerint augusztus 13-14-én rendezzük meg az 52. Bányász Kupa nemzetközi nyílt versenyünket a hagyományosan kiváló helyszínen, A Vértes Agorájában” – mondta el Lévai Ferenc.
 
Gratulálunk Szakosztályunknak és Versenyzőinknek!
 
HAJRÁ, BÁNYÁSZ!