Atlétika

SZENZÁCIÓS FUTÁSSAL BAJNOK A TSC GEOTECH LEÁNY VÁLTÓJA! ARANY- ÉS BRONZÉRMET SZEREZTEK FIATALJAINK A KECSKEMÉTI VÁLTÓFUTÓ MAGYAR BAJNOKSÁGON!

Kiemelkedő eredménnyel győztek fiatal lányaink a kecskeméti váltó Magyar Bajnokságon. Henyecz László edző tanítványai 4×100-on olyan futást produkáltak, amire évtizedek óta nem volt példa. A lányok – noha hivatalosan ezt nem tartják nyilván – országos rekorddal értek célba.

Ugyancsak győzelmi esélyei voltak az újonc fiúknak, akik okáig vezettek, de Salamon Zoltán tanítványai végül a bronzérmet szerezték meg a 4×600 méteres távon. Az U18 fiúk csapata, Hoffer József és Babicz Pál együttese a hatodik helyen zárt. Abszolút esélyes lehetett volna a Reichnach Ferenc vezette U18 fiú csapat, amely betegség miatt nem tudott rajthoz állni.

„Nagyon ügyesek voltak a fiatalok, hiszen két érmes csapatunkat ünnepelhettük Kecskeméten. Sajnos a Mayer Zsombor, Szabó Benjámin, Árvai Róbert, Beke Dávid összeállítású csapatunk betegség miatt nem indulhatott el, pedig biztos első helyen zárhattak volna. A lányok teljesítménye szenzációs, hiszen – habár nem tartják számon, nincs hivatalos magyar csúcs – a 4×100-at magyar csúccsal nyerték. Az U14-es fiúk sokáig vezettek, de a végén lehajráztak bennünket, így a harmadik helyen zártunk, ami így is nagyon szép eredmény. Mindent egybe vetve nagyon jó verseny volt, biztató eredményekkel” – értékelt Salamon Zoltán, vezetőedző.

EREDMÉNYEK:

U16

Leány 4×100 m
1. TSC-Geotech 49.20
Merényi Fanni
Rózsahegyi Bori
Honvári Abigél
Pfiszterer Dorina
 
U14
 
Fiú 4×600 m
3. TSC Geotech 6:57.28
Szvitlik Dusán
Zámori Soma
Balogh Kevin Zsolt
Balogh Márkó Szilvió
 
Fiú 4×100 m
5. TSC-Geotech A 52.84
Balogh Kevin Zsolt
Balogh Márkó Szilvió
Zámori Soma
Szvitlik Dusán
 
U18
 
Férfi 4×100 m
6. TSC Geotech 46.35
Nagy Donát
Jelenik Tamás
Benke Bendegúz
Tiebel Dominik
 
Gratulálunk a Fiataloknak és Edzőiknek!
 
Hajrá, Bányász!