Atlétika

SZÉP SIKEREK A JÓ SZERENCSÉT GEOTECH ATLÉTIKAI SZENIOR OB-N – HOFFER JÓZSEF NYERTE A NYELESLABDA DOBÓSZÁMOT!

A vasárnapi, előbb hűvös, szeles, majd szépen kitisztuló időben rendezték meg szenior atlétáink azt az Országos Bajnokságot, amelyen a veterán atléták szálltak harcba a helyezésekért. Ezek eléréséhez egészen komoly feladatokat kellett végrehajtaniuk. A programban a nyeleslabda hajítás mellett nyeles súly vetés, antik diszkosz vetés, speerorama és súly magasba hajítás is szerepelt.

A legfiatalabb versenyző nem volt húsz éves, míg a legidősebb betöltötte a nyolcvanötöt is. A TSC Geotech színeiben hárman versenyeztek: Babainé Sipos Erzsébet mellett a fő szervezők, Hoffer József és Szalai László is szert ragadott.
 
„Lehet, kicsit túlvállaltam magam, hiszen valamennyi versenyszámban elindultam, de arra büszke vagyok, hogy a nyeleslabda hajítás abszolút összetett versenyét sikerült megnyernem” – mondta el Hoffer József. Atlétáink rutinos edzője, Hofi és társai némileg elfáradtak a kiadós verseny végére, de összességében megállapítható, hogy valamennyien jól teljesítettek, és elégedetten zárhatták a Jó Szerencsét Geotech Szenior OB-t.
 
A versenyen részt vett a nyolcvannégy esztendős Mészáros Miklós, aki hajdan meghonosította és népszerűsítette a sportágat a térségben, és jelen volt a tavaly elhunyt veterán atléta, Gengeliczky László özvegye, aki rövid megemlékezés után Laci Bácsi kedvenc versenyszámának, az antik diszkoszvetésnek a győzteseit díjazta serlegekkel.
 
Különdíjasok:
Országos Bajnoki Versenyszámok
 
Összesített legjobb férfi és női versenyzője:
Kodácsi József – Zrínyi Honvéd
Talabérné Nedoba Judit – TAM-BAU (Tamási)
 
Turul Kupa Versenyszámok Összesített legjobb férfi és női versenyzője:
🏆 Hoffer József – TSC Geotech
🏆 Szőke Emília – TAM-BAU (Tamási)
🏆 Gengeliczky László Emlék Kupa Antik diszkoszvetés versenyszámban, legjobb férfi és női versenyző:
 
Birizdó László – TAM-BAU (Tamási)
Bódis Tímea – TAM-BAU (Tamási)
Gratulálunk Minden Versenyzőnek!
 
Hajrá, Bányász!
 
fotók: Tóth Levente