Női torna

Szépen szerepeltünk a megmérettetésen – Leány torna!

A várakozásokkal ellentétben kis híján dobogós helyezéseket is tudtak szerezni a TSC leány tornászai a Zsebibaba utánpótlás csapatbajnokságon, a fővárosban. A TSC leányai idén kisebb eséllyel indultak el a versenyen, ugyanis az elmúlt időszakban kevesebbet edzhettek a lányok, és a járványhelyzet miatt a tavaszi megméretésen nem vehettek részt a gyerekek.

Hörömpöli Éva, a szakosztály edzője elmondta: „A három korcsoport számára rendezett versenyen a lányoknak sikerült a maximumot nyújtani: annak ellenére, hogy nem volt első féléves eredményünk, az első korcsoportos kislányoknál sikerült érmet is szereznünk. Kiválóan sikerültek a gyakorlatok, talán gerendán szerepeltünk egy kicsit gyengébben. A második korcsoportos kislányok gyönyörűen tornáztak. A legnehezebb korosztályban a középmezőnyben végeztek. A legnagyobbak, a zsebibaba hármas korosztályú csapatunk lenyűgözött mindenkit gerendán, ez a csapat a békéscsabaiak mögött a második legjobb eredményt érte el. De mivel a tavaszi versenyen nem lehettünk ott, így nálunk gyengébb csapatok érmet vehettek át, míg mi éppen lemaradtunk. Ezért volt egy kis elkeseredés, mert míg a nálunk gyengébb csapatokat éremmel ismerték el. Mi érmet nem kaptunk, de rendkívül sok szakmai elismerést kaptunk. Reméljük, hogy a jövő évben már tavasszal is megmutathatjuk, mire vagyunk képesek. A jelenlegi hármas korosztályú zsebibabáink jövőre már a serdülő versenyen indulhatnak, amire nagyon készülünk” – zárta beszámolóját Hörömpöli Éva.

A szertorna népszerű a gyerekek körében, és Tatabányán is egyre nagyobb teret kaphat, hiszen a Móra Iskolában otthonra lelt a sportág, emellett Maráczi Márta mesteredző a mai napig aktívan segíti a tornászok munkáját. A szakosztály éppen egy éve költözött Tatáról Tatabányára. A szakosztály vezetője, Fegyver Csaba hatalmas értéknek tartja a sportágat és az abban szereplő sportolókat. A Tatabányai SC tornász szakosztályában jelenleg csaknem hatvan leány tornázik, de a távolabbi célok között van a fiú torna meghonosítása, a még távolabbiak között pedig akár az olimpiai részvétel is.

„A vasárnapi versenyen nagyon szép eredményeket értek el a kislányok, és ehhez a többi szakosztály edzői, vezetői is gratuláltak” – ismertette Fegyver Csaba, aki kiemelte: „Komoly céljaink lehetnek, hiszen amellett, hogy a jelenlegi körülményeinket sikerül stabilizálni, bővítenénk a tornaszereink parkját, hogy minél jobb körülmények között tudjunk edzeni, a közeli jövőben szeretnénk beindítani a fiú tornát is. A torna, a szertorna minden sportnak az alapja. Ebben a korban a tornaedzés olyan alapot tud adni a gyerekeknek, hogy aki nálunk ismerkedik meg a sportolással, de nem a tornát választja majd a jövőbeni sportágának, más területeken is sikeres lehet. A TSC-nek új távlatai nyíltak, ezért mi is bátrabban merünk tervezni. A tornaeszközök mellett meg kell teremteni a technikai feltételeinket, amelyek között a jövőben akár nemzetközi versenyeken induló tornászaink lehetnek, de akár egy olimpiai részvételt is el tudunk képzelni” – mondta el Fegyver Csaba. A szakosztályvezető elmondta: a kislányok fantasztikusan teljesítettek az országos versenyen, amelyen a harmadik korcsoportos lányok a negyedik helyet szerezték meg. De mivel a tavaszi versenyt kihagyták, ezért nem lehettek díjazottak. A gyerekeknek nem esik jól, hogy egy jó teljesítményt követően a verseny végén nem kaptak semmilyen elismerést. Ezért mi most érmekkel ajándékozzuk meg a lányokat, és a legjobban teljesítő tatabányai kislánynak átadjuk a Tatabánya Bajnoka vándorserleget. Ezt a vasárnapi versenyen legjobban teljesítő kislány kapta: a zsebibaba versenyen Fegyver Anna Laura érte el a legmagasabb pontszámokat. 

A TSC csapatának tagjai:

1 kcs.: Farkas Alexa, Fegyver Odett, Fegyver Júlia, Kóti Liza, Nagy-Regőczi Panna, Tőkés Lia – csapat összetett 6. hely, a vasárnapi versenyen 4.

2. kcs.: Balogh Jázmin, Bánky Luca, Kubinger Petra, Szakálos Lilla, Szanyi Csenge, Wicha Emma – csapat összetett 15.hely, a vasárnapi versenyen 8.hely.

3. kcs. Bobák Veronika, Farkas Kira, Fegyver Laura (egyéni összetett 8.hely), Goldfinger Rebeka, Kóti Lotti, Ötvösi Lili, Sipos Dóra, Török Emese (2. legjobb gerenda gyakorlat a versenyen)

Gratulálunk a lányoknak!

Hajrá, Bányász!