Teke

Tihanyi Péter játékos és edző nyilatkozata a TSC tekecsapatának őszi szerepléséről – Teke!

A Tatabányai Sport Club férfi NB II-es tekecsapatának őszi szereplése

A 2020-2021-es bajnoki évet az NB II. Észak-nyugati csoportjában kezdtük meg, az előző csonka szezon után. A csoport létszáma visszalépések miatt 10 csapatra csökkent. Nagyon kiélezett mezőny jött össze erre a szezonra. Ez a pályán is kiderült az ősz folyamán. Az előző évhez hasonlóan idén is 4 hazai mérkőzés jutott őszre, 5 idegenbeli csata mellett.

Tavaly a 4 hazai meccsből egyet sikerült megnyerni, idén mindet. Ami nem elhanyagolható tény, hogy a tavalyi hazai átlagunkat az ősszel 185 fával szárnyaltuk túl. Meccsről-meccsre nőtt a csapatfa, ami az Ad Flexum elleni rangadón, a lehető legjobbkor csúcsosodott ki 3380 fás új csapatrekordunkban. Átlagban a 3120 fa nőtt így 3305 fára. Ez az NB I-es mezőnyben is simán elmenne, az NB II-ben pedig kimagasló. Ennek egyik oka, hogy a rutinos Papp Lászlóval sikerült megerősíteni Oroszlányból a csapatot. A másik, hogy a kényszerű szünetet is felkészüléssel töltöttük, amit igyekeztünk maximálisan kihasználni. Az edzéstervünk összeállításához nagy segítséget kaptam a korábbi világbajnok férfi válogatottunk szövetségi kapitányától, Fehér Lászlótól, aki jelenleg a Szuperliga élcsapat Zalaegerszegi TK edzője. Fontos, hogy ezeken a hazai találkozókon a nagy ellenlábasokat sikerült legyőzni Tatabányán, akik egyébként maguk is remek eredményeket ütöttek a Szent Borbála úti létesítményben.

Idegenben a lejátszásra került 3 mérkőzésen 50%-os szereplést hoztunk: nyertünk Pesten a Rákoshegy otthonában, egy nyerhető meccsen szereztünk 1 pontot Petőházán, és sajnos kikaptunk a Győrújfalu otthonában. Mivel a Szövetség felfüggesztette a bajnokságot, egy idegenbeli mérkőzésünk halasztásra került. Egy másik pedig az ellenfélnél történt Covid megbetegedés miatt maradt el.

A 7 mérkőzésen megszerzett 11 pontunkkal 2. helyen várjuk a folytatást. Bizakodásra ad okot, hogy a kissé kusza tabellán (sok elmaradt mérkőzés van a csoportban) a vesztett pontok tekintetében mi állunk a legjobban.

A tavalyi, első évünk után, ahol a bent maradás volt a cél, idén kicsit magasabbra tettük magunknak a lécet: a dobogót céloztuk meg. Időarányosan jól állunk, úgy gondolom. Bízom benne, hogy az őszi formát sikerül átmenteni a tavaszra, és lesz lehetőségünk játszani. Kell a jó forma tavaszra, mert mi látogatunk majd a fő riválisainkhoz, akik otthon mind jól szerepelnek.

Csapatunkat 15 játékos alkotja: Papp László, Kirschner Zoltán, Kelemen Mihály, Dobi János, Valusek Balázs, Varga Dénes, Szluka Róbert, Mohácsi Mátyás, Mohácsi Milán, Szalai Zsolt, Illek Csaba, Vámos Lajos, Dobi János, Siebel Péter, Tihanyi Péter.

Hajrá Bányász!