Atlétika

ÚJABB KÁPRÁZATOS SIKER AZ ATLÉTÁKNÁL! NÉGY VERSENYZŐNK LEHET OTT AZ IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁGON!

A Magyar Atlétikai Szövetség mai összejövetelén vált nyilvánvalóvá: a TSC-GEOTECH négy fiatalja lehet ott az ifjúsági Európa-bajnokságon. A július elején Jeruzsálemben rendezendő versenyen két magasugró hölgy, Luterán Fanni és Pénzes Júlia, valamint két középtávfutó úriember, Árvai Róbert és Szabó Benjámin képviseli Klubunkat – mondta el a fantasztikus hírt Társi Zoltán.

Szakosztályunk vezetője azt is kiemelte, hogy ez egy régóta várt siker, ami a fiatal atléták tehetségét és szorgalmát jellemzi. Külön öröm, hogy a Társi Zoltán és Barta Attila által is edzett Pénzes Juli alig fél éve kezdett komolyabban foglalkozni a magasugró számmal, és most bemutatkozhat az Európa-bajnokságon. Luterán László tanítványa, Luterán Fanni – noha harmadikként – érte el a kvalifikációs szintet, mégis ott lehet a két fős magasugró magyar csapatban.

Reichnach Ferenc tanítványai közül a középtávfutó Szabó Benjámin a közelmúltban magabiztos futással kvalifikált a 2000 méter akadályfutás versenyszámban, míg Árvai Róbert 3000 méteren két sikertelen próbálkozás után sem adta fel: noha nemrég egyetlen tizeddel(!!!) elmaradt az Eb-szinttől, a hétvégi versenyen “lazán” teljesítette azt.

“Kiemelkedő tudású és szorgalmú Versenyzők indulhatnak el az Európa-bajnokságra, és ami még kiemelkedőbb, az az, hogy ilyen létszámban képviseljük majd Klubunkat az Eb-n” – közölte Salamon Zoltán, vezetőedző, majd hozzátette:

“Korábban volt már, hogy három-három fiatal versenyzőnk utazhatott rangos világversenyekre, és akkor is szép eredményeket értünk el. A mostani siker jelzi, hogy az utóbbi időszakban az ugró és a középtávfutó számokra még nagyobb hangsúlyt fektettünk. Örömteli, hogy az ifi Eb-re négy versenyzőnk utazhat” – foglalta össze Salamon Zoltán.

Az ifjúsági Európa-bajnokságot július 4-7. között rendezik Jeruzsálemben.

Gratulálunk Versenyzőinknek és Edzőiknek!

Hajrá, Bányász!