Atlétika

VÁLOGATOTT MEGHÍVÓT KAPTAK A TSC GEOTECH ATLÉTÁI – Atlétika!

Klubunk hét atlétája kapott meghívót a magyar korosztályos válogatottakba. Az ugróknál Lesti Dia, Áts Viktória, Salamon András és Rózsahegyi Bori, a középtávfutóknál Nagy Nóra, Szabó Benjámin és Mayer Zsombor szerepelhet eredményei alapján a legjobbak között. A téli edzőtáborokba rajtuk kívül többen is eljuthatnak, hiszen a sprinter és középtávfutó Árvai Róbert és Beke Dávid mellett a gyalogló Bogdány Tomasz is esélyes a válogatott szereplésre.

„Hogy csaknem tíz versenyzőnk szerepelhet Magyarország legjobbjai között, azt jelenti, hogy a Tatabányai SC Geotech atlétikai szakosztálya ebben az esztendőben is igen komoly eredményeket ért el, a versenyzőink országosan jegyzett eredményeket tudtak felmutatni” – értékelt Salamon Zoltán, atlétáink vezetőedzője, aki hozzátette: komoly erőt mutat, hogy ennyi atlétánk van a válogatott szintjén, de a fiatalabbakkal is természetesen ez a célunk. A távolugróink kiemelkedő eredményeket értek el a szezonban, hiszen Lesti Dia, Áts Viki és Salamon Andris is dobogós volt számos versenyen, míg a fiatalabbaknál Rózsahegyi Bori is szinte verhetetlen volt. Az ugrók edzőtáborban voltak, Nyíregyházán, az új atlétikai centrumban. A középtávfutók ugyancsak eredményesen szerepeltek, így teljesen megérdemelten érkezett a meghívó a válogatott kerettől. Nem szabad elfelejteni, hogy Árvai Robi, Beke Dávid és Bogdány Tomasz is esélyes a válogatottba kerülésre.”

Reichnach Ferenc középtávfutó tanítványai évek óta keményen dolgoztak azért, hogy az idei évben is remek eredményeket érjenek el. Elég „csak” Szabó Benjámin 3000 méteren elért országos bajnoki címére és 1500 akadályon szerzett ezüstérmére, vagy Mayer Zsombor 800 és 1500 méteren szerzettmásodik helyezésire gondolni. Nagy Nóra ugyancsak ezüstérmes lett a női 3000 akadályon a fehérvári csapatbajnokságon. Ezek után nem volt meglepő, hogy a három tehetséges atléta kivívta a korosztályos válogatott címet!

„Nóri nemrég szerepelt is a magyar válogatott tagjaként egy csehországi versenyen, de a fiúk is kaptak behívót már korábban a válogatottba, az ő versenyük azonban a vírushelyzet miatt elmaradt” – összegzett Reichnach Ferenc, a fiatalok edzője, aki kiemelte: az atléták ragyogó szezont tudhatnak maguk mögött, pontosabban még szezon közben vannak, hiszen a mezei futó ligában mindhárman vezetnek korosztályuk versenyében.

Gratulálunk!

Hajrá Bányász!