Vívás

Vivó Diákolimpia tatabányai sikerekkel!

A hétvégén Budapesten a BOK csarnokban rendezték meg az éves Diákolimpiát, ahol több mint 1500 gyermek vívott a nap folyamán. A verseny 3 napos volt. Az első napon vívóink tudáspróbán vettek részt, ahol hatalmas sikerrel teljesítettek. A tudáspróba 6 feladatból állt. Az első egy ugrókötél gyűrűjében történő 10 hibátlan ugrás kivitelezése, a második kitöréssel egy pénzérme ellökése 6 m távolságra, a harmadik állomás különböző nagyságú labdák eltalálása volt a vívóállásból, a negyedik különböző nagyságú karikák “átszúrása” kitöréssel, az utolsó előtti próba egy elektromos szúrópárna a felvillanó lámpáig történő megszúrása minél hamarabb, mely feladatnál a reakciógyorsaság számított a pontozásnál. A legutolsó állomás pedig az irányított fegyveres lábmunka volt.

9 versenyzőnk közül 5-en nyertek érmet a hibátlan pálya teljesítésért. Mindezek mellett, a versenyszámban egy külön díjat is nyert Miholics Máté.

 

A szombati napon az egyéni versenyszámok következtek. Halmi Csongor és Kapui Bálint bronzérmet, Pruzsina Panna pedig egy 5. helyet szerzett a hatalmas verseny során nagyszerű vívással.

Diákolimpia “A” kategória V. korcsoport Budapest BOK Halmi Csongor 3. hely
Diákolimpia “A” kategória VI. korcsoport Budapest BOK 3. hely Kapui Bálint

 

 

 

 

 

 

 

Diákolimpia “A” kategória V. korcsoport Budapest BOK Pruzsina Panna 5. hely

Vasárnap a csapatversenyek következtek, melynek során Harsányi Péter, Kancz Benedek, Kubinger Ákos, Miholics Máté összeállítású csapat a nagyon értékes 5. helyet csípte meg. Ez az eredmény kiemelkedő jelentőségű, mivel a csapat 4 tagjából 3 versenyzőnek ez volt az első komolyabb megmérettetése. Nagyon fegyelmezett vívást láthattunk tőlük, ugyanis több fordítást sikerült véghez vinnünk az asszók folyamán.

Diákolimpia “A” kategória II.korcsoport csapatverseny 5.helyezett az Árpádházi Szent Margit Általános Iskola csapata (TSC-OMS Tata) a csapat tagjai: Miholics Máté, Kancz Benedek, Kubinger Ákos, Harsányi Péter

A hétvége alatt összesen 3000 vívóval találkozhattunk a csarnokban, ami rekordnak számít.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnknek és felkészítő edzőiknek, Plásztán Attilának és Molnár Petrának!