Egyéb

EDZŐI ÉVZÁRÓ, EREDMÉNYES ÉVET ZÁR 2021-BEN A TATABÁNYAI SPORT CLUB!

Hagyományainknak megfelelően a tekepályán zárták az esztendőt edzőink. A trénereket Bencsik János, a térség parlamenti képviselője és Sámuel Botond, a TSC elnöke köszöntötte.

A klubvezető kiemelte: 2021. minden gond ellenére igen eredményes év volt, hiszen a kiemelkedő sporteredmények mellett a Klubot kiemelt sportegyesületté nyilvánította az EMMI Sport államtitkársága. Az összejövetelen Bencsik János rámutatott: a TSC évi 300 millió forintos központi támogatása mellett a jövőben elkezdődhetnek a sportlétesítmények fejlesztési munkálatai is.

A Tatabányai Sport Club tizenöt szakosztályának edzői gyülekeztek a tekepályán, hogy az edzői évzáróalkalmával ünnepélyesen lezárjuk a 2021-es esztendőt. Az atlétáktól a birkózókig, a futballistáktól a vívókig és a tornászokig csaknem százan gyűltek össze, hogy az eredmények értékelése mellett a megszokott tekebajnokságon döntsék el, melyik a legjobb csapat.A Tatabányai Sport Club elnöke, Sámuel Botond rövid köszöntőjében kiemelte: a világot sújtó gondok ellenére jó és eredményes évet zártunk 2021-ben, hiszen az EMMI az ország hat kiemelt egyesülete közé helyezte a TSC-t, amivel öt évig biztosítva van az évi 300 millió forintos központi támogatás.

„Ez mindenképpen hatalmas szó és siker, ugyanakkor felelősség is, hiszen a Tatabányai Sport Club versenyzőinek a közeli jövőben az eddigieknél is komolyabb eredményeket kell felmutatniuk. A szakosztályoknak válogatott versenyzőket kell adniuk és céljaink között szerepel, hogy versenyzőink közül többen világversenyeken, sőt a közelgő olimpiákon is részt vegyenek” – vázolta a terveket Sámuel Botond. Az ügyvezető elnök kiemelte: az elmúlt évben sikeresek voltak sportolóink, hiszen ökölvívónk, Oláh Levente junior Európa-bajnokságot nyert, a távolugró Lesti Dia pedig alig néhány centivel maradt le a tokiói olimpiai részvételről.Bencsik János, a térség parlamenti képviselője kiemelte: az évi 300 millió forintos támogatás mellett létesítményfejlesztési támogatás is érkezhet Tatabányára.

„Jó esély van arra, hogy a működési támogatás mellett egy milliárdos nagyságrendű sportlétesítmény fejlesztés valósulhasson meg Tatabányán. Ezt a keretet a meglévő sportlétesítményeink fejlesztésére, bővítésére lehetne fordítani. Emellett vannak álmaink: vannak sportágak, amelyekben országos léptékben is kiemelt szakmai műhelyként működhet a TSC. Ahogyan például az atlétáknál alakul. De a többi szakosztály is kiemelkedő munkát végez, ami országosan is példaértékű.”Bencsik János beszédében köszönetet mondott Sámuel Botondnak, amiért a Klubban számos sportág újra virágozhat, illetve amiért a TSC-ben megjelentek rég, vagy soha nem látott sportágak, így a Klub ismét régi önmagát idézi.Az edzői évzáró ünnepségen Sámuel Botond köszöntötte az idén hetvenedik életévét betöltött Henyecz Lászlót, aki a Klub versenyzője, edzője, elnöke, majd ismét edzőjeként dolgozik a TSC-ért. A Klub elnöke végül emléklappal köszönte meg Bencsik János parlamenti képviselő és Schmidt Csaba, önkormányzati képviselő évtizedes munkáját.Az edzők részéről Katona Géza köszöntötte Sámuel Botondot, valamint a klubelnök legfőbb támogatóját, a TSC irodavezetőjét, Ormos Mariannát, aki nélkül – Katona Géza szavai szerint – „lényegesen nehezebb dolga lenne az elnök úrnak”. Végül az edzők átvehették karácsonyi ajándékukat, egy-egy sportszervásárlási utalványt.Az ünnepi pillanatokat követően az edzők jó része tornacsukát húzott, és a csapatok felsorakoztak a tekeversenyre. A birkózó és futballedzők mellett a női kézilabdázók és az ökölvívók trénerei, valamint az ügyvitel munkatársai is beálltak a bábuk elleni harcba, ami az utolsó pillanatig sokesélyes volt.

Bárki megnyerhette volna a versenyt, amiben végül a birkózók döntötték le az utolsó bábut, így a versenyt Katona Gézáék nyerték.

Hajrá, Bányász!