Atlétika

EGY ARANY-, KÉT EZÜST- ÉS HÁROM BRONZÉREM AZ ATLÉTÁK FELNŐTT MAGYAR BAJNOKSÁGÁN – MOLNÁR JANKA BAJNOKI CÍMET SZERZETT 400 GÁTON!

Újabb sikeres versenyt zártak a TSC Geotech atlétái, akik ezúttal a Magyar Bajnokságon szerepeltek kiemelkedően. Molnár Janka magabiztos versenyzéssel lett bajnok a nők 400 méter gát futóversenyében, míg Lesti Dia egészen az utolsó ugrásig vezette a hölgyek távolugró számát: ekkor a végső győztes, Farkas Petra mindössze egyetlen centiméterrel, de nagyobbat ugrott. Ugyancsak ezüstérmes lett Áts Viktória a hármasugrók versenyében, amelyben Hoffer Krisztina is nagyot ugrott: a harmadik helyen zárt.

“Felfelé ívelő, fiatal atlétagárdánk versenyzett a fővárosi Magyar Bajnokságon. Tehetséges, ifjúsági korú versenyzőink a közelgő ifjúsági Európa-bajnokság miatt nem állhattak rajthoz. Pedig a tisztes helytállás mellett szép helyezésekre is esélyük volt” – értékelt Salamon Zoltán, az atléták vezetőedzője, aki szép felsorolásba kezdhetett a Magyar Bajnokság után.

“Természetesen a csapat eredményeiből Molnár Janka bajnoki címe és javuló formája kiemelendő, hiszen egy bajnoki címet nem kell megmagyarázni. Janka magabiztossága megkérdőjelezhetetlen volt. A három nap legizgalmasabb versenyszáma talán a női távolugrás volt, amelyben a nemzetközi mezőnyben már négy atléta hölgy is bizonyított: közöttük Lesti Diára figyelt a tatabányai szurkolócsapat, aki az ötödik sorozatig vezette a versenyt, de végül Farkas Petra utolsó ugrásával egy centiméterrel megnyerte a versenyt, így Dia ezüstérmes lett. Női hármasugrásban két tatabányai versenyző állhatott dobogóra. Áts Viki az ezüst-, Hoffer Kriszti rutinos versenyzéssel a bronzérmet szerezte meg. A tatabányai atléták további két bronzéremmel is gazdagodtak: Bagdány Tomasz 5000 méter gyaloglásban, Nagy Nóra 3000 méter akadályfutásban állhatott a dobogóra. Salamon András a selejtezőben megsérül, így a döntőben, habár biztos résztvevő lehetett volna, sajnos nem tudott szerepelni.

A tatabányai atléták megkezdik nemzetközi szereplésüket is: június 29-én, az U18 válogatott viadalon két tatabányai versenyző, Pénzes Júlia, magasugró és a 2000 méter akadályfutásban szereplő Szabó Benjámin áll rajthoz. A ’fehérvári versenyt követően atlétáink, Luterán Fanni, Pénzes Júlia, Árvai Róbert és Szabó Benjámin útra kelnek Jeruzsálembe, az ifjúsági Európa-bajnokságra a magyar atlétikai csapat tagjaként. A felnőttek között tovább tart az Eb-ért zajló pontvadászat, amelyben Lesti Diána jelenleg a 16. helyen áll, tehát esélyes az Eb-részvételre” – összegzett Salamon Zoltán.

Eredmények:

Női 400 m gátfutás:
1. Molnár Janka 57,07
Női távolugrás:
2. Lesti Diána 6,36
Női hármasugrás:
2. Áts Viktória 12,76
3. Hoffer Krisztina 12,41
Férfi 5000 m gyaloglás:
3. Bagdány Tomasz 20:52,18
Női 3000 m akadályfutás:
3. Nagy Nóra 11:18,28
Férfi távolugrás:
4. Gerics Roland 7,09
 
Felkészítő edzők: Dömötör Balázs, Farkas Zoltán, Babicz Pál, Barta Attila, Kiss Tibor, Reichnach Ferenc, Petrovai József
 
Gratulálunk Sportolóinknak és Edzőiknek!
 
Hajrá, Bányász!