AtlétikaEgyéb

Egykori világsztárok, feltörekvő tehetségek a Hopp Parádén!

A nagy múlttal rendelkező Hopp Parádé kis túlzással bejárta már az országot, az idén pedig Tatabányára érkezik június 3-án, hétfőn. Ahogy az elnevezés sejteti, az ugrószámok kerülnek a fókuszba, 2019-ben a magasba és a távolba ugrás is főszerepet kap. A rendezvény igazi kuriózum, hiszen nem az atlétikai stadionok szolgálnak helyszínül, hanem a városok közterei, ezúttal a tatabányai Árpád tér.
A kulisszán túl látványos mozzanatokat tartogat a férfiak távolugró és a nők rúdugró versenye. A távolba ugró számban két tatabányai versenyzőnek is szurkolhat a közönség: Henyecz László edző tanítványai közül Fedor Benjámin és Gerics Roland lesz ott a mezőnyben.

A jelen kiválóságai mellett a rúdugrás két világklasszisa is megtiszteli aktív részvételével a formabontó ugróversenyt. Itt lesz az olimpiai bajnok Makszim Taraszov és a korábbi fedettpályás világcsúcstartó Rogyion Gataullin, akikhez egy műhelybeszélgetés keretében csatlakozik a Nemzeti Rúdugró Program vezetője, Borisz Volkov. A találkozó június 3-án, 11 órakor kezdődik A Vértes Agorája Kamaratermében.

A verseny időrendje:
12:30 távolugrás
13:45 U16 leány rúdugrás
17:00 női nemzetközi rúdugrás

Ünnepélyes megnyitó: 16:45

Makszim Taraszov profilja az IAAF honlapján:
https://www.iaaf.org/athletes/russia/maksim-tarasov-2847

Rogyion Gataullin profilja az IAAF honlapján:
https://www.iaaf.org/athletes/russia/radion-gataullin-8048

Az írás forrása: https://tscgeotech.blogspot.com/2019/05/egykori-vilagsztarok-feltorekvo.html?spref=fb&fbclid=IwAR1agFT4Li7qHxiTQPY48pdThvgcCTEOR1u3QCtF79yKQegyimSaq_Dyzyc

A cikkért köszönet: Kovács Eszternek!