AtlétikaBirkózásEgyébLabdarúgás

FELAVATTUK A TSC ÖRÖKÖS TAGJAIT -KATONA GÉZA, HENYECZ LÁSZLÓ, SZABÓ GYÖRGY ÉS CSAPÓ KÁROLY KAPTA ELSŐKÉNT AZ ELISMERÉSEKET!

Ma délután rendezte meg szokásos évi küldöttközgyűlését a Tatabányai Sport Club. Az eseményen valamennyi szakosztály képviseltette magát, így csaknem száz delegált hallhatta Sámuel Botond ügyvezető elnök beszámolóját.

A vendégként megjelent Virág Lajos, a SOSZ igazgatójának köszöntőjét követően Sámuel Botond ismertette a tizennégy szakosztály elmúlt évi munkáját, majd az idei és a jövőbeni terveket. Tizenötödik szakosztályként mától a judo is a TSC része! Végül a pénzügyi beszámoló következett, amelyet a küldöttek kivétel nélkül elfogadtak.

“Most már olyan pénzösszegekről, olyan álmokról, célokról és olyan eredményekről beszélhetünk a TSC kapcsán, amelyek tíz-tizenöt, de még öt éve is elérhetetlennek és távolinak tűntek” – mondta el Sámuel Botond, aki kitűzte a célokat is: 2024-ben, de legkésőbb 2028-ban olimpikonokat kell adnia a TSC-nek a magyar sport felé. Ehhez a feltételrendszer adott, a várható “tömegesítésnek” köszönhetően eredmények is lesznek. “Nemsokára a TSC reális célja kell, legyen egy olimpiai érem!” – fogalmazott az elnök.

A közgyűlés utolsó napirendi pontja igazán megható pillanatokat hozott. A Tatabányai Sport Club a jövőben megválasztja Örökös Tagjait, akik közül négy főt a mai kora este megneveztek.

Henyecz László atlétája, edzője és elnöke is volt a Klubnak, amelyben hetven esztendősen ma is aktívan neveli a távolugró és sprinter versenyzőket.

Katona Géza pontosan hatvan éve lépett először a hajdani tiszti kaszinóban lefektetett birkózószőnyegre, amit – egy hónap híján hetven esztendősen – egy pillanatra sem hagy el. Ő a birkózók motorja!

Csapó Károlyt nem kell bemutatni senkinek: a “Tanár Úr” győztes gólt szerzett a Real Madrid ellen, és nem mellesleg 314 alkalommal lépett pályára a Bányász NB I-es futballcsapatában. Idén februárban ünnepeltük hetvenedik születésnapját.

Szabó György ugyancsak a klubhűség megtestesítője. A néhány hete a nyolcvanadikat ünnepelt futball-legenda 510 alkalommal játszott az élvonalban a Bányász mezében. Kétszer, 1973-ban és 1974-ben is megszerezte a Csapattal a Közép-Európa Kupa serlegét.

Büszkék vagyunk Sportolóinkra, a Tatabányai Sport Club újdonsült Örökös Tagjaira! Ugyanúgy, ahogyan a Sportklub valamennyi eredményes Sportemberére, Edzőjére és Munkatársára!

Hajrá, Bányász!