Ökölvívás

Három tatabányai döntős az ökölvívó magyar bajnokságon – Ökölvívás!

Oláh Levente junior magyar bajnoki címet szerzett az ökölvívó magyar bajnokságon. Az Egerben megrendezett eseményen Belán Zsuzsanna a 64 kilogrammos serdülő lányok között nyert aranyat, míg a 48 serdülő kilogrammosok között versenyző Hack Virág ezüstérmet szerzett.

„A Tatabányai Sport Club Ökölvívó Szakosztálya nyolc fővel vett részt a Serdülő és Junior, valamint Felnőtt Női Magyar Bajnokságon. A korcsoportok legfontosabb országos versenyén közel 300 fő versenyző mérlegelt” – ismertette a részleteket Rózsa András, a szakosztály vezetőedzője. „A döntőseink mellett a fiú serdülő korcsoport 60 kg-os súlycsoportban Sarkadi Martin az elődöntőbe jutásért a Budapesti Honvéd versenyzőjével találkozott, aki erősebbnek bizonyult, és győzött, Martin ezzel az 5. helyen végzett. Váradi Levente 66 kg-os súlycsoportban a Hobbisták SE versenyzőjével találkozott, ahol egy szoros mérkőzést követően a bírók is megosztott pontozással látták jobbnak az ellenfelet, így nem sikerült az éremszerzés és Levente is az 5. helyen végzett. A 70 kg-os súlycsoportban Dékán Péter szintén az éremszerzésért lépett a ringbe a Vasas versenyzője ellen, ahol szintén egy szoros mérkőzést követően megosztott pontozással vesztett a TSC versenyzője, aki így ezzel az 5. helyezett lett.  

Junior korcsoport 60 kg-os súlycsoportban Lehőcz Roland a későbbi döntős Borovics Balázs Pécs-i versenyzővel küzdött meg az éremszerzésért, ahol győzött a rutinosabb ellenfél és Roland az 5. helyen végzett. Karácsony Zoltán 70 kg- os súlycsoportban egy debreceni ellenféllel találkozott, ahol egy szoros és technikás mérkőzést vívtak, de a mérkőzés végén az ellenfél győzött, így Zoltán a 9. helyen végzett. Oláh Levente 60 kg-os súlycsoportban a negyedik magyar bajnoki címének megszerzésére készült, ahol az ellenfelek a regnáló Európa bajnok ellen a négy nap alatt csak egy ellenfél vállalta a megmérettetést: a székesfehérvári Zsuzsics Andrián azonban már az első menetben feladta a mérkőzést. A döntőben a pécsi Borovics Balázs pedig sérültet jelentett a mérkőzés előtt. A díjátadadásnál Levente a dobogó tetején átvehette a negyedik magyar bajnoki címéért járó trófeát.”  

Rózsa András és Kardos József edzők elégetettek voltak a versenyzők teljesítményével. 

Gratulálunk!

Hajrá Bányász!