Atlétika

Hétvégi atlétika sikerek!

Sport XXI Régiós Döntő és U16-os Magyar Bajnokság Győrben!

Kiemelkedően szerepeltek a TSC Geotech atlétái a hétvégén rendezett versenyeken és sikert sikerre halmoztak.

CSAPAT BRONZÉREM A SPORT XXI RÉGIÓS DÖNTŐN

A győri U16 Magyar Bajnokság előversenyeként rendezték meg Győrben azt a régiós csapatverseny döntőt, amelyben a TSC Geotech két együttese is szerepelt. AZ U12-es versenyen két futószámban, 60, illetve 1200 méteren, ötösugrásban, súlylökésben, diszkoszvetésben és 8×50 méter váltófutásban szerepeltek a gyerekek. A Salamonné Visy Gabriella vezette csapatok egy harmadik és egy ötödik helyet szereztek a szoros küzdelmekben.

„Fej-fej melletti küzdelmek zajlottak, a csapatok nagyon hasonló képességekkel bírtak. Sokáig a győzelemre is volt esélyünk, de sajnos az utolsó számban, a 8×50 méteres váltóban egy elhibázott váltás miatt a harmadik helyre csúszott vissza a csapatunk. Ebben a korban, 12 év alatt még sokszor előfordulhat, hogy a gyerekek lámapalázasak, izgatottak, és nagyon igyekeznek, így több a hibalehetőség is. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen mindkét csapatunk jól teljesített” – értékelt Salamon Zoltán vezetőedző.

A 3. helyezett csapat tagjai:

Dénes Zalán, Krupánszki barnabás, Sámuel Domonkos, Coop Damian, Gargya Míra, Nagy Hanna Liliána, Stavarsz Barbara, Leitgeb Liliána

Az 5. helyezett csapat:

Hartmann István, Háder Zsombor, Boczonádi Anna, Sárközi Lilien, Bense Kamilla, Leitgeb Emily, Hatházy Ajna, Hatházy Víta

Mindkét csapat edzője: Salamonné Visy Gabriella.

Nyolc érmet szereztünk a győri U16 Magyar Bajnokságon 

3 arany, 4 ezüst és 1 bronzérmet szereztek atlétáink az U16 Országos Bajnokságon, Győrben. A TSC Geotech versenyzői több egyéni csúcsot elérve remekeltek a kétnapos versenyen, amelyen Rózsahegyi Bori csaknem 6 méteres ugrással nyerte a női távolugrást, Szabó Benjámin pedig nyolc másodpercnél is nagyobb előnnyel nyerte a 3000 méteres síkfutás döntőjét.

“A futók és ugrók nagyon szépen szerepeltek, ami elégedetté és bizakodóvá tehet bennünket” – kezdte értékelését Salamon Zoltán, vezetőedző, aki hozzátette: “A megengedettnél kicsivel nagyobb szélben Rózsahegyi Bori új egyéni csúccsal megközelítette a 6 méteres álomhatárt, ami ebben a korosztályban kiemelkedő. Boczonádi Bora izgalmas versenyben az utolsó ugrásával szerezte meg a második helyet, így szakosztályunk kettős győzelmet aratott. Rózsahegyi Bori ezt a sikert megfejelte egy 100 méter síkfutás győzelemmel. Ebben a fináléban 12:21-gyel egyéni csúcsot futott!”

A középtávfutó fiúk mezőnyében Szabó Benjámin és Mayer Zsombor nyújtott kiemelkedőt. „Szabó Beni elrontotta az 1500 akadályt, rossz taktikával versenyzett. Az izgalom és a lámpaláz miatt lassabban kezdett, nem futott tempót, így második lett. Másnap, a 3000 méter fináléjában betartotta  az utasításainkat, már az elején nyolcvan méterrel vezetett. Kiemelkedő eredmény tőle az arany és az ezüst érem. Az 1500 méteres síkfutásban Zsombor mindössze 7 századdal maradt le az első helyről. “Zsombor és ellenfele, Szirbek Albert a régiós versenyek mindegyikén találkozott és végig egymás mellett futott, ahogyan most is. A győri futam az utolsó métereken dőlt el. 800 méteren is ők csaptak össze, és Zsombor ott is a második helyen végzett, 15 század különbséggel. Ugyanebben a versenyszámban  született még egy kiemelkedő eredmény: Beke Dávid meglepetésre a harmadik helyen végzett. Ő 300-as futó, de most kipróbáltuk a 800 métert. Sikerült!

Ezen a versenyen összesen 3 arany, 4 ezüst és 1 bronzérmet szereztünk. Nagyon szép eredmény ez ilyenkor, a nyár végén” – értékelt Salamon Zoltán.

EREDMÉNYEK:

Leány 100 m

  1. Rózsahegyi Bori 12.21

Leány távolugrás

  1. Rózsahegyi Bori 5.97
  2. Boczonádi Bora 5.75

Fiú 1500 m akadály

  • Szabó Benjámin 4:40.36

Fiú 3000 m akadály

  1. Szabó Benjámin 9:07.30

Fiú 1500 m 

  • Mayer Zsombor 4:11.45

Fiú 800 m

  • Mayer Zsombor 1:59.78
    • Beke Dávid 2:00.89

Edzők: Reichnach Ferenc, Henyecz László, Farkas Zoltán, Hoffer József, Gál Zoltán, Pogány Mihály, Salamon Zoltán.

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítőiknek!

Hajrá Bányász!