Labdarúgás

Hibátlan labdarúgó hétvége!

Ilyen alkalom is ritkán adódik a tatabányai labdarúgás életében, miszerint minden korosztályunk és felnőtt csapatunk sikerrel vette az e hétvégi akadályokat. Nagyon büszkék vagyunk a lányainkra és fiainkra is, hogy teljes értékű sikert arattak hétvégén. Nézzük röviden a mérkőzéseket!

U12
Legfiatalabb bajnokságban játszó ifjaink Megyesi László vezényletével ismét Pécsre látogattak, ahol a PVSK csapat ellen küzdöttek egy hatalmasat, s a rengeteg munka meghozva gyümölcsét beérett és sikerrel – hatalmas küzdelemben – elhozták a három pontot. A mérkőzésen a csapkodó játék volt jellemző, az ellenfél is talált kapufákat, s bár a győzelemhez kellett a szerencse is. Kitartó akarásunkkal és küzdelemmel megszereztük az első győzelmet, amely bízunk abban, hogy elindítja a srácokat a dombon. Szép volt vitézek!

U13
Takács Gábor nagyon büszke lehetett a hétvégén a csapatára, hiszen két egyenrangú csapat küzdelmére számított. Ehelyett a mi fiaink olyan elszántsággal mentek neki a játéknak, hogy nem volt kérdéses az akarás alapú végeredmény kialakítása. Habár az első félidőben még csak számos helyzetet alakított ki a tatabányai legénység, a második félidőben gólra is tudtuk váltani és 2-0 arányban győzelmet arattunk a hazai fiatalok ellen. Nekik is az első győzelmük, együtt „dombozhatnak” felfelé az U12-vel. Gratulálunk fiatalok!

U14
Wéber Balázs csapatának győzelme nem forgott veszélyben a hétvégén. Magabiztosan húzták be a fiatalok a Velence tavi egyesület ellen a mérkőzést elhozva a három pontot, ám mégsem volt teljesen felhőtlen a vezetőedző a látottakkal. A védőmunkát abszolút dicséret illeti ám a támadásoknál a végjátékban rengeteg pontatlan átadás volt, amelyből 100%-os helyzetek adódhattak volna, növelve ezzel a gólarányt. De mindezek mellett gratuláció a srácoknak, mert egyre erősebben kapaszkodnak fel az élboly felé. Taps, taps!

U15
Habár a felnőtt csapatunk igyekezett meghozni a legnagyobb gólarányú bányászgyőzelmet a hétvégén, Lakatos Károly legénysége elrontotta játékukat és 16 gólt lőtt a hétvégén a csoport utolsó helyezett Gárdony csapatának. Az edző azt kérte, hogy ma hadd pihenjen a kapusunk és letámadásokkal zavarjuk meg az ellenfelet, hogy minél kevesebb dolga akadjon. Dicséret és büszkeség, hogy ezt remekül tartották az ifjak. Az első félidőben már csapást mértek a hazai csapatra, s habár a második félidőben már kevesebb gól esett, így is nagyarányú győzelem született. A legfontosabb azonban, hogy a fiúk remekül hozták az edzésen gyakoroltakat.
Gratulálunk srácok!

U17
Fiaink sikerrel itthon tartották a 3 pontot a listavezető csapat ellen, s reméljük, hogy ezzel a magabiztos győzelemmel elkezdenek felkapaszkodni a középmezőnyhöz.

U19
Beírtuk a három pontot… Ez volt az a mérkőzés, amikor csak a győzelem lehetett az egyetlen elvárás Darabos Gábor csapatától, s jól tudtuk, hogy a kötelező győzelem a legnehezebb. Rúgtunk hazai pályán négy gólt, de szó szerint kiszenvedtük ezt a győzelmet. Az eredmény azonban egyre inkább ott tart minket a dobogó utáni hajszában, s habár nem az eredmény az elsődleges szempont, a srácok motivációjában sokat segít a tisztes helyezés. Megyünk tovább és készülünk a csütörtöki Csákvár elleni újabb nagyon fontos mérkőzésre
Szép volt fiúk!

U17 Női csapat
Fischer László leányai egyre jobb teljesítménnyel rukkolnak elő. Hétről-hétre egyre jobban megdobogtatják a férfi nézők szíveit, nem csupán csinosságukkal, hanem remek játékukkal. Igaz, ezen a héten a listavezető Annavölgy csapatához utaztak, de hogy ilyen magabiztosan jönnek haza a három ponttal azt még ők sem tudták. Sokan jó teljesítményt mutattak a mérkőzésen, s ennek eredménye, hogy fiatal lányaink felugrottak a dobogó harmadik helyére. Hölgyek egy nagy cuppanós puszi mindenkinek!

Felnőtt Női csapatunk
A hölgyeink ezúttal is Budapestre utaztak, egészen pontosan Csepelre a három pontért. Két héttel ezelőtt a szintén budapesti Kelen SC csapatát verték meg idegenben, s most a csepeli lányokat is megtréfálták, szinte negyed óra alatt, a bányászlányok!
Gratulálunk a győzelemhez hölgyek!

Felnőtt férfi csapatunk
Férfi csapatunk a Vértessomlót fogadta a Grosics Gyula stadionban, s sokan parázs küzdelemre számítottak, tekintve, hogy az ősz folyamán nagyon meleg volt a „pite”, akkor 2-3 arányban tudtunk csak győzni. A srácok úgy néz ki kellően motiváltak voltak arra, hogy itthon bebizonyítsák, hogy botlás volt a somlói túra, s most odatették magukat. Nagyon nyugodt, jól szerveződő játékkal tartották itthon a pontot, s tekintélyes gólarányt is kialakítottak. Kiprich Dani megint bizonyította igazolását, de Solymos Zoli is igyekezett kivenni részét a győzelemből. Kivétel nélkül mindenkinek gratulálunk a teljesítményért, a szurkolók is nagyon örültek a látottaknak.

Hajrá Bányász!

Forrás: https://www.facebook.com/tsclabdarugas/posts/661933677591888?__tn__=K-R