Teke

KÖRVERSENYT RENDEZNEK A MEGYEI NB-S TEKECSAPATOK, ÍGY A BAJNOKSÁGOK SZÜNETÉBEN SINCS MEGÁLLÁS!

Május 7-től augusztusig négy fordulóban találkoznak egymással megyénk NB-s tekecsapatai. A Bábolna SE, a Nyergesújfalu VSE, az Oroszlányi SZE és a Tatabányai SC együttesei körversenyen mérik le erejüket a bajnoki szünetben.

“Az ötletet az adta, hogy közel hat hónap szünet van a két bajnoki szezon között. Megkerestem a megyénkben található 3 NBI-es csapatot, akik örömmel fogadták a kezdeményezést, és első hívásra jöttek. Négyfordulós küzdelem lesz, amiből két fordulót májusban, mintegy levezetésként, a maradék kettőt pedig a bajnoki felkészülés hajrájában, júliusban és augusztusban rendezzük” – mondta el Tihanyi Péter, a TSC tekecsapatának vezetője.
 Az elő kört a TSC rendezi május 7-én, szombaton 10 órától a Teke Club-ban.
 
HAJRÁ, BÁNYÁSZ!
 
A KÖRVERSENY KIÍRÁSA:
KEM Kupa 2022
4 fordulós hiánypótló körverseny
Verseny célja: kitölteni játékkal a két bajnoki szezon közötti meglehetősen hosszúra nyúlt szünetet
Verseny résztvevői:
BÁBOLNA SE
NYERGESÚJFALU VSE
OROSZLÁNYI SZE
TATABÁNYAI SC
férfi csapatainak igazolt játékosai, akik érvényes versenyengedéllyel rendelkeznek a 2021-2022-es bajnoki évre.
Verseny lebonyolítása: 4 forduló, (minden csapat otthonában 1 alkalommal versenyez a 4 csapat)
A fordulók időpontjai: 2022.05.07 Tatabánya
2022.05.21 Oroszlány
2022.07.30 Bábolna
2022.08.13 Dorog
 
Az egyes fordulók napján a versenyek 10 órai kezdettel indulnak.
 Eredmények értékelése, napi lebonyolítás:
A csapatoknak minden sorban egy játékost kell szerepeltetnie, tehát a négy különböző csapathoz tartozó 1-1 játékos van egyszerre a pályán. Az értékelés 30 dobásonként történik, vagyis az adott 30 dobás során a legtöbb fát ütött játékos szerez 4 pontot, a második legtöbbet ütő játékos szerez 3 pontot, a következő 2 pontot, végül a legkevesebbet ütött 1 pontot. Szetten belüli holtverseny esetén a pontok feleződnek. Pályacsere után ugyanez a rendszer.
🎳 A 4×30 dobás befejezése után a legtöbb pontot szerzett játékos kap 4 pontot, függetlenül az ütött több fától. A több ütött fa egy soron belül akkor lesz döntő, ha két v. több játékos ugyanannyi pontot gyűjt. Mind a 6 játékos pontokat gyűjt a 120 vegyes dobás után a csapatának.
 Az a csapat lesz a végső győztes, amelyik a legtöbb pontot gyűjti. Elvileg 1 játékos, ha mind a négy sávon a legtöbb fát éri el, így 4-szer 4 pontot, vagyis 16 pontot gyűjthet. Ezzel a csapatának szerez 4 pontot. Ha a csapat mind a 6 játékosa megnyeri a saját sorát, mindegyikük szerez a csapatának 4 pontot, így maximálisan 24 pontja lehet egy győztes csapatnak. Abban az esetben, ha egy soron belül több játékos is azonos pontot szerez, úgy a több ütött fa dönt a csapatpontokról.
 Fordulónként és csapatonként 2-2 cserére van lehetőség, ifjúsági játékos szerepeltetése nem kötelező.
 A versenysorozat folyamán a MATESZ szabályai érvényesek.
Nevezési díj: nincs (minden csapat biztosítja a forduló idejére a pályát; vendéglátás megegyezés szerint)
Díjazás: Jómagam (Tihanyi Péter) felajánlok egy Vándorserleget a 4 forduló után legjobban teljesítő csapatnak (összesen a legkevesebb helyezési számot elérő csapatnak; azonos pont esetén az összesen több fát ütő csapatot illeti)