AtlétikaBirkózásEgyébÖkölvívásSúlyemelés

LEGJOBB SPORTOLÓIT KÖSZÖNTÖTTE A TATABÁNYAI SPORT CLUB – TIZENNÉGY FIATALT ÉS EDZŐJÉT ÜNNEPELHETI A TSC!

Hamarosan lezárul a rangos nemzetközi versenyek sorozata, így lassan meg lehet vonni az eredményességi mérleget. Így tesz a napokban a Tatabányai Sport Club, amelynek versenyzői, sportolói rég nem látott sikereket értek el a hazai versenyek mellett a nemzetközi megméretéseken is.

A TSC idén tizennégy olyan versenyzővel büszkélkedhet, akik rangos, nemzetközi eseményeken, Világ- és Európa-bajnokságokon, vagy az Európai Ifjúsági Olimpián szerepeltek, sőt Rózsahegyi Bori személyében Európai Ifjúsági Olimpiai Bajnoka is van Klubunknak.

“A Tatabányai Sport Club 2022 nyarán bebizonyította, miért is kerülhetett a Klub az ország kiemelt sportegyesületeinek sorába. Az itt versenyző sportolók a serdülőktől a felnőttekig a magyar élmezőny tagjai közé tartoznak, sőt a kontinens és a Világ elitjében is számolni kell velük. Az én elnökségem alatt még nem volt ilyen év, hogy tizennégy versenyzőnk szerepelhessen világversenyeken, sőt Rózsahegyi Bori személyében Európai Ifjúsági Olimpiai Bajnokunk is van – mondta el a ma délután rendezett köszöntő ünnepségen Sámuel Botond, a TSC elnöke.

Bencsik János parlamenti képviselő szavaival megemlékezett Földi Imréről, a Nemzet Sportolójáról, aki fél évszázada nyerte meg olimpiai bajnoki címét. Bencsik János kiemelte: a Tatabányai Sport Club valóban felemelkedik arra a szintre, amely miatt a Kormány támogatását öt évre elnyerte.

Beszédében elismerését fejezte ki a világversenyen járt sportolók és edzők irányába. „A szép eredmények megdobogtatják a tatabányaiak szívét, így ez a Klub több, mint száz éve egy összetartó, közösségformáló erő. A fantasztikus eredmények időszakában kifejezetten jó érzés tatabányainak lenni” – mondta el a képviselő.

Felnőtt sportolóink, Molnár Janka és Lesti Dia a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon szerepelt eredményesen, míg Büki Lili az egyiptomi vívó világbajnokságon léphetett pástra egyéniben és csapatban is. Sajnos mindhárom felnőtt versenyzőnk felkészülését, illetve Lili esetében a versenyt is komoly betegség akadályozta, de szereplésük így is kiemelkedő.

Az Európai Ifjúsági Olimpián járt két sportolónk hatalmasat teljesített, hiszen Rózsahegyi Bori korosztályos rekorddal, 612 centiméterrel megnyerte a lányok távolugró döntőjét, míg a sprint-váltóban a bronzérmes magyar csapatban szerepelt.

gyancsak az Európai Ifjúsági Olimpián szerepelt kiemelkedő eredménnyel Szabó Benjámin, aki a negyedik helyen zárt a 2000 méter akadályfutás fináléjában, amelyben sokáig vezetett is.Szabó Benjámin több társával, Árvai Róberttel, Pénzes Júliával és Luterán Fannival együtt szerepelhetett a Jeruzsálemben rendezett Ifjúsági Európa-bajnokságon, ahol valamennyien szépen helyt álltak a magyar címeres mezben.

Szintén EB-szereplő volt 2022-ben a birkózó Fekete Benjámin (10. hely), az ökölvívó Oláh Levente (9. hely) és Nagy Kornél (9. hely), valamint a súlyemelő Stavarsz Ádám (10. hely) is.

A birkózó Réczi Bianka a strandbirkózó Világkupa sorozatban az ötödik helyen zárt. Az ugyancsak birkózó Balázs Bálint az októberi U23 világbajnokságra készül.

A fent említett tizennégy sportoló idei teljesítménye kiemelkedő és előremutató is egyben. Az eredmények és az edzésmunka azt sejteti, hogy a következő versenyszezonban a Tatabányai Sport Club versenyzői még sikeresebben teljesítenek majd.

A Világversenyeken sikeresen szerepelt versenyzők és edzőik:

Lesti Diána – Dömötör Balázs
Molnár Janka – Bartha Attila
Rózsahegyi Bori – Henyecz László
Büki Lili – Plásztán Attila
Szabó Benjámin és Árvai Róbert – Reichnach Ferenc
Pénzes Júlia – Társi Zoltán
Luterán Fanni – Luterán László
Réczi Bianka, Balázs Bálint és Fekete Benjámin – Turák Pál, Katona Géza, Ungi Lajos
Oláh Levente – Kardos József
Nagy Kornél – Rózsa András
Stavarsz Ádám – Csengeri Kálmán
 
Gratulálunk Mindenkinek!
 
Hajrá, Bányász!