Birkózás

Murad 5. a korosztályos vb-n!

2018. évi U-23-as birkózó világbajnokság házigazdája Budapest volt. Az október végén megtartott eseményen több mint 50 ország közel 500 birkózója vett részt és az indulók között két tatabányai versenyző is képviselte Tatabánya városát a címeres mezben.

Női 50 kg-ban Réczi Bianka 18 fős mezőnyben mindjárt egy korábbi kadet Európa bajnokkal Priceputu ellen kezdett, de sajnos vereség lett a vége, és mivel a román sem került a döntőbe, így Réczi Bianka is búcsúzott a küzdelmektől.

A férfi 74 kilogrammos súlycsoportban a TSC-s Mura Kuramagomedov először egy egyiptomit győzött le 10-0 arányban, majd egy románt (szintén orosz nemzetiségű) múlt felül 5-0-ra. Következett a mérkőzése a döntőbe jutásért. Murad az első menetben még vezetett, de végül egy változatos mérkőzésen 9-5 arányban vereséget szenvedett és így a harmadik helyért mérkőzhetett. Ellenfele a már olimpiai kvótát szerzett mongol versenyző volt, aki ellen 5:30-nál még előnyben volt, de végül itt is a mongol versenyző diadalmaskodott, aki 5-3-ra nyerte a mérkőzést. Így Murad legjobb magyarként az 5. helyen végzett súlycsoportja 24 indulójából.

Hivatalos eredmények:

http://birkozoszov.hu/cikk/u23-vilagbajnoksag-tudositas-2nap?fbclid=IwAR0WSqZPMgTvpPcAm74anMQGH318hh__LphlFobmMPFNZZixjyKB0ydBWQw

http://birkozoszov.hu/cikk/u23-vilagbajnoksag-tudositas-3nap?fbclid=IwAR2FBl24qb2tnOZ1kN_SvY8_iGXOJ8C0SI-WVWJ7UkEsQfmgUM9J8LNLq4g

Gratulálunk a versenyzőknek!

Hajrá Bányász!

Fotó: Martin Gábor/UWW