Női kézilabda

Női kézilabda – Endrédi Dezső vezetőedzőt kérdeztük.

Endrédi Dezsőt, a Tatabányai Sport Club női kézilabda szakosztályának vezetőedzőjét kérdeztük a hölgyek idei szerepléséről, pozitívumairól és negatívumairól. A felnőtt csapatunk az NB II-ben a 9. helyen végzett, kis szerencsével a tabella előkelőbb helyén is találhatták volna magukat.

“A tatabányai kézilabda szakosztály női vonalon szeptember közepén kezdte meg szereplését az NB II Északi csoportjában. A 12 csapatos felnőtt bajnokság 22 mérkőzése a folyamatos sérülésekkel küzdő, fiatal (ifikorú) játékosokkal felálló csapatot küzdelmes, nehéz idény elé állította. Az idény eleje nem elvárásaink szerint alakult, ugyanis az őszi szezonban a folyamatos sérülések miatt sokszor a játékhoz szükséges létszám kiállítása is csak úgy sikerült, hogy az ifistákkal egészült ki felnőtt csapatunk. Pozitív hozadéka ennek, hogy a fiatalok így, a több játéklehetőség és nagyobb felelősségnek köszönhetően rendkívül sokat fejlődtek. Beépítésük ha kis kényszerrel is, de folyamatosan halad.

A női felnőtt csapat a 12. helyen zárta az őszi szezont, míg ifistáink a középmezőnyből várták a tavaszi fordulót. A csapatok a tavaszi szezonra sokat készültek, hogy javítsanak az eredményen, ennek köszönhetően a felnőtt alakulat újabb 4 győzelmet szerezve a 9. helyre tudott feljönni. Ezen idő alatt utánpótlás csapatunk a 8. helyen végzett. Utóbbi azért is számít jó eredménynek, mert az ifikorú hölgyek 11 fővel kezdték meg a bajnokságot és menet közben egészültek ki kezdő, kézilabdázni vágyó fiatalokkal.”

Köszönjük a rövid értékelést, szívből gratulálunk az elért eredményekhez és sikeres felkészülést kívánunk a következő szezonra

Hajrá Bányász!