Női kézilabda

Női-kézilabda U-14 Eurofest – bronzérem a lányoktól!

U14-es női kézilabdázóink az Eurofest nevű, nagyszabású tornán vettek részt az elmúlt héten Koperben, Szlovéniában.

A gyönyörű tengerparti Koper városában néhány napra a kézilabdáé volt a főszerep, közel 230 csapat és több ezer érdeklődő vett részt a programokon. A csapatok parádés felvonulását követően elkezdődtek a csoport-küzdelmek.

A tatabányai lányok első mérkőzésüket mindjárt a riviérán felállított, műanyag borítású pályán játszották a francia Essa HB csapatával, melyen szoros mérkőzésen a végjátékban a franciák 21-18 arányban győzedelmeskedtek, igen gyenge bíráskodás mellett. A csapat további mérkőzései a koperi Sportcsarnokban zajlottak, ahol a cseh Veseli Nad Moravou együttesét 21:12-re, a másik francia Sarrebourg Mosselle csapatát 16:9-re, a cseh Hazena Melnik csapatát 24:7-re, a dán Frederikshavn együttesét 15:10 arányban, míg a helyi ZRK Izola csapatát pedig 19:12-re verték a lányok, ezzel csoport-másodikként a négyes döntőbe jutottak. A másik csoport győztese a Jindrichuv Hradec cseh csapat ellen óriási küzdelemben 1 gólos vereséget szenvedett a tatabányai együttes.

A bronzcsata a macedón HC Feniks AMS ellen következett amely szoros mérkőzésen döntetlennel zárult, végül a hétméteres dobásokkal sikerült 16:18 arányban nyerni.

Mesés körülmények között versenyezhetett csapatunk.

Gyurkovics István testnevelő-edző a következőképpen értékelte a teljesítményt:

Gratulálok a csapat minden tagjának a nagyszerű szereplésért! Nagyon küzdelmes, jó mérkőzéseket játszottunk, komoly ellenfeleink voltak.

A csapat tagjai: Darmó Réka, Jaczkó Lili, Kalmár Zoé, Maller Szabina, Mati Dorottya, Pintér Maja, Pretsner Hanga, Stockbauer Luca, Tordai Laura, Török Violetta, Moharos Napsugár, Flórián Fruzsina, Nagy Petra, Nagy Réka, Erdei Mira, Bozó Dominika.

A beszámolóért köszönet Stockbauer Katalinnak és Ormos Mariannak!

Hajrá Bányász!